Indian presenteert carbon-editie van de FTR

door Mattijs De Lee 1 mei 2020

Zonet presenteerde Indian Motorcycles de nieuwste telg van haar FTR-familie. Zoals we intussen gewend zijn konden we dat op ons gemak en zonder broek aan (Dag van de Arbeid, qué?) vanuit onze zetel volgen op YouTube. De Amerikanen voegen met de FTR 1200 Carbon een premiumversie toe aan hun line-up waarbij voornamelijk - de naam liegt er niet om - de carbon elementen in het oog springen.

Carbon voor premium uitstraling

Aan de typische FTR of Flat Track Racer-stijl werd niet of nauwelijks geraakt. Maar deze Carbon-edition onderscheidt zich van de anderen door enkele opvallende premium toevoegingen. Zo zijn het voorspatbord, koplampbehuizing, benzinetank, airbox-covers en het kapje voor over de passagierszit opgetrokken uit carbon. Daarnaast is de FTR Carbon uitgerust met een zwart titanium uitlaatsysteem van Akrapovic.

Premium features

Los van alle carbongein is de nieuwe Indian verder uitgerust met cruise control, ABS, Brembo-remmen, tractiecontrole, LED-verlichting en een 4.3" LED-touchscreen dashboard. Die laatste is uitgerust met een USB-oplaadpoort voor je smartphone en dankzij de Bluetooth-connectiviteit kan je je telefoon er ook mee verbinden. Daarnaast kan je vol vertrouwen de baan op dankzij lean-angle control en wheelie-onderdrukking. De FTR Carbon kent drie rijmodi (Standard, Sport en Rain) die hun invloed hebben op onder andere gasrespons en de mate van tractiecontrole.

1203 cc V-Twin

Om dat alles te doen rijden beschikt de FTR Carbon over een 1203 cc V-twin die 93 kW en 120 Nm koppel aflevert.

Ten slotte kan je deze Flat Tracker helemaal personaliseren dankzij meer dan 40 verschillende accessoires, van wielen over zadels tot pinkers en handvatjes.

De prijs voor deze 2020 Indian FTR 1200 Carbon begint van 20.890 euro

">De volledige voorstelling kan je hier via Youtube zien

Reageren

Registreer of log in om te reageren...