Husqvarna Norden 901 gaat in productie

door Thierry Sarasyn 3 december 2019

Husqvarna gaat verder in de uitbouw van zijn gamma straatmotoren. Na de introductie van de NORDEN 901 Concept tijdens de EICMA laat Husqvarna Motorcycles nu weten dat deze nieuwe tweecilinder binnenkort in productie gaat.

Paralleltwin

De NORDEN 901, die tijdens het internationale motorfietssalon in Italiƫ voor de eerste keer aan het publiek werd getoond, kon op heel wat belangstelling rekenen. Onlangs werd beslist om de dynamische en 889 cc paralleltwin toe te voegen aan het aanbod straatfietsen van Husqvarna Motorcycles. De nieuwkomer zal de motorrijder een combinatie van praktische toegankelijkheid en comfort bieden.

Husqvarna Motorcycles heeft de NORDEN 901 speciaal ontwikkeld voor de avontuurlijke tourrijder. Het is een dynamisch tweecilindermodel met geavanceerde ergonomie en hoge prestaties op basis van de jarenlange ervaring die de constructeur in rallyraids heeft opgedaan. De NORDEN 901 biedt naast zijn moderne design ook nog eens uitstekende prestaties op straat en op het terrein. Het in dit segment erg lage gewicht en dito vermogen werden verpakt in een flexibel en toegankelijk pakket. De nieuwkomer valt verder op door zijn gebruiksvriendelijkheid tijdens het rijden en zijn moderne uitrusting en is niet alleen geschikt voor ontdekkingsreizen, maar ook voor het dagelijkse woon-werkverkeer en alles wat daartussen ligt.

Wanneer de Norden 901 nu precies op de markt komt, is nog niet bekend.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...