Hoe de Tesla-motor er zou uitzien:

door motornieuws 28 januari 2019

Ontwerper James Gawley komt origineel uit de hoek met een elektrische Tesla-motor. Een eigen creatie die naar alle waarschijnlijkheid nooit het daglicht zal zien. Maar toch eentje om even bij stil te staan.

Amerikaans bedrijf Tesla is niet bijzonder enthousiast om tweewielers te produceren, maar James Gawley dacht daar anders over. Gawley creëerde een elektrische motor volgens de hardnekkige Tesla-looks: een uiterst elegant en futuristisch ontwerp.

Basis hiervoor is het Model S van Tesla: een gestroomlijnde elegantie en chique design. Werkelijk alles wordt ingezet op uiterlijke kenmerken: een sportief ogende en toer-gerichte mono-zit met de nodige bling. Een HUGE dashboard - reeds bekend bij het Tesla-publiek - met daarop een enorm touchscreen, waar werkelijk alle informatie terug te vinden is. Ook zeer uniek in zijn soort beschikt de motor over wegklappende voetsteunen als het contact uit gaat, een jiffy die bediend wordt vanuit het dashboard en achteruitrijcamera’s. Ohja, adaptieve vering zit er ook op, zodat de motor zich optimaal kan aanpassen aan het rijgedrag en wegdek.

Overtuigd?

Tekst: Jill Danneels

Reageren

Registreer of log in om te reageren...