Harley-Davidson kondigt 2020 CVO Road Glide aan

door motornieuws 5 februari 2020

De Harley-Davidson CVO Road Glide vervoegt het 2020 portfolio van in beperkte oplage gebouwde, super-premium motorfietsen van het Harley-Davidson CVO-programma De CVO Road Glide biedt de ultieme combinatie van unieke stijl, opwindende performance en rijder-ondersteunende technologie in een Touring motorfiets.

Custom Vehicle Operations

CVO staat voor zoveel als Custom Vehicle Operations, een programma dat Harley-Davidson in 1999 opstartte en dat intussen een heel scala aan exclusieve motoren opleverde voor de meest veeleisende klanten. CVO-modellen bieden een volledig aangepaste, limited-edition machine met unieke materialen, technologieën en accessoires. Kenmerkend is vooral de motor: de Milwaukee-Eight 117 aandrijflijn met 1923 cc en 169 Nm koppel en wordt uitsluitend onder de CVO-modellen gemonteerd.

Gekende CVO-kenmerken met gloednieuwe technologie

De CVO Road Glide is een high-performance Harley-Davidson Touring machine, gebouwd om de rijder ongekend comfort te bieden op de lange afstand. Typerend aan dit model zijn onder andere het exclusieve Knockout 21 inch voorwiel en 18 inch achterwiel met het geslepen zeenspaaks ontwerp, de Fang voorspoiler, de aerodynamische Sharknose-kuip met heldere en krachtige Daymaker LED reflector koplampen en een high-performance Screamin' Eagle Heavy Breather luchtfilter die de luchtstroom naar de motor verbetert en daarbovenop die extra hot-rodstijl accentueert.

De motor biedt indrukwekkende performance en een ruim scala aan nieuwe rider-assist technologieën. Helemaal nieuw bijvoorbeeld is het geheel van Reflex Defensive Rider Systems, ontwikkeld om de motorprestaties aan te passen aan de beschikbare tractie tijdens versnelling, vertraging en remmen. De CVO Road Glide komt bovendien met een Boom! Audio headset, ontwikkeld voor draadloze interface met het Boom! Box GTS infotainmentsysteem. Het systeem verbindt automatisch met een vrijwel onbeperkt aantal rijders in de openbare modus om zo te voorkomen dat de groepsverbinding verloren geraakt wanneer iemand buiten bereik rijdt. In privé modus kan de headset verbinding maken met tot 16 rijders tot 8 km afstand in privé-modus.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...