Goed nieuws: Yamaha start Europese productie opnieuw op

door Thierry Sarasyn 1 mei 2020

Yamaha Motor Europe laat weten dat de productie heropgestart wordt in Calderara di Reno in Italië. Ook voor MBK in het Franse Saint Quentin wordt de fabriek weer geopend op 4 mei.

Yamaha start de productie van zijn motorfietsen weer op na Corona lockdown. Sinds 16 maart lag de productie in beide fabrieken stil.

Het hervatten van de productie gebeurt in twee fasen. De eerste is al achter de rug; in april. Dan was er een testfase met social distancing. Vanaf 4 mei wordt progressief gewerkt in de richting van volle productiecapaciteit.

"De heropening van de motorfietsen-, scooters- en motorenafdeling in Europa is positief nieuws na een zeer moeilijke periode", zegt Eric de Seynes, president van Yamaha Motor Europe. (...) "Het betekent ook een mijlpaal in de steun die we willen geven met nieuwe producten aan het dealernetwerk. In de komende weken zullen daar de activiteiten hervat worden; meerbepaald op 4 mei (in Italië) en Frankrijk en Spanje (11 mei)."

Ook in België wordt verwacht dat de dealers hun deuren opnieuw kunnen openen op 11 mei. In Nederland zijn de motorzaken nog steeds open.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...