Goed nieuws voor A2-rijders: Z400 vervoegt de Kawasaki Z-familie

door Thierry Sarasyn 4 november 2018

Onderschat de 400 cc klasse niet. Kawasaki doet dat ook niet. Na de Ninja 400 komt er in 2019 een Z400. Die komt de Z-familie versterken en vooral veel straatgericht rijplezier bieden aan houders van een A2 of al wie geen al te zware motor onder zijn of haar kont wil.

Lid van een grote familie

Naast de succesvolle Z650 en Z900, de Z1000 en de onlangs geïntroduceerde Z125 komt voor 2019 Kawasaki met nog een extra troef.Net als de andere succesvolle Z-modellen valt de nieuwe Z400 direct op door zijn Sugomi styling, afgewerkt met heldere LED verlichting. Dat de afwerking op een hoog niveau staat blijkt door het moderne multifunctionele LCD scherm met features zoals een versnellingsindicator en verbruiksmeter.

De Kawasaki Z400 is voorzien van een krachtige 399cc Parallel-Twin. Deze 45,4pk sterke krachtbron staat niet alleen garant voor een koppelrijk karakter, maar ook voor een zeer laag verbruik. Bovendien zorgt de Assist & Slipper koppeling voor een gemakkelijke bediening en dat het achterwiel nooit kan blokkeren bij te vroeg terugschakelen.

3 kilogram lichter

Ondanks zijn grotere cilinderinhoud is de nieuwe Kawasaki Z400 maar liefst 3 kilo lichter dan de eerdere Kawasaki Z300. Dit is met name te danken aan het moderne lichtgewicht Trellis frame. Daarnaast werd de geometrie van het rijwielgedeelte aangescherpt met een kortere wielbasis en een langere achterbrug, voor een betere handling en meer comfort.

Twee kleuren

De nieuwe 41mm voorvork en extra grote remschijf maken de Z400 een erg volwassen motor. Dankzij het brede stuur en de relatief rechte zit biedt de Z400 een actieve rijdershouding.

De 2019 Kawasaki Z400 is beschikbaar in de volgende kleuren: Candy Lime Green/ Metallic Spark Black en Candy Cardinal Red/ Metallic Flat Spark Black.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...