Getest: Verwarmde handschoenen van Tucano Urbano

door Thierry Sarasyn 3 december 2019

Motorrijden in de winter, het is me wat. Koude vingers zijn één van de zaken die een trip op twee wielen grondig kunnen beduvelen. Dat euvel lijkt uit de weg met de komst van de verwarmde handschoenen van Tucano Urbano. Doen de Handwarm handschoenen wat ze beloven? Wij gingen ze testen in de kou.


Warm, warmer, warmst

Er zijn alvast een paar voordelen aan de Handwarms van Tucano Urbano. Je hoeft je handschoenen niet via een kabel te verbinden met de batterij van je motor. Er zit een kleine
lithium 7,4V herlaadbare batterij in en die zorgt voor veel en langdurige warmte. Bovendien verspreid de Handwarm de warmte in één keer over de palm en vingers van de rijder. De Handwarm is uitgerust met een on/off knop. Die moet je een paar seconden in duwen om het systeem te activeren. Handig, want anders kun je al eens zonder het te weten de verwarming aan zetten. En dat is lang niet altijd nodig. We reden bij een temperatuur van om en bij de 5 graden en de handschoenen waren op zich al warm genoeg.

Oplaadbaar

Als je de verwarming aan zet, heb je een gelijk gespreide warmte en de knop op de handrug licht rood op. We maakten een ritje van anderhalf uur en de batterij was nog niet leeg. Er staat geen indicator op, dus moeilijk te zeggen hoe lang de batterij het nog volhoudt. In elk geval is heeft het systeem voordelen ten opzichte van verwarmde handvatten: ook de handrug wordt mee verwarmd. Dat scheelt. De enige extra bekommernis: het nu en dan opladen van de batterij.

Helemaal top

De handschoen zelf voelt eerder wollig en zacht aan, maar er is een behoorlijk contact met de handvatten. Het silicone patroon op de handpalmen werkt, maar er mocht nog niet iets meer silicone zijn om een optimale grip op de hanvatten te hebben.Dankzij het Hydroscud membraan, zijn de T U handschoenen ook waterdicht.
De Handwarm handschoenen van Tucano Urbano kosten 189 euro en zijn beschikbaar in maten van XS tot 2 XL. Reserve batterijen en laders zijn verkrijgbaar. Ze maken 100 procent waar wat Tucano Urbano belooft.

Testscore: 9/10

Reageren

Registreer of log in om te reageren...