Gespot: 2019 BMW F850GS Adventure

door Thierry Sarasyn 31 januari 2018

Dan ga je in januari naar Griekenland om in het geheim de 2019 F850 Adventure te testen en één van de 5 mensen die je op de ganse route tegenkomt is collega Takis Maniatis van Bikeit.gr. Resultaat: ziehier de 2019 BMW F850 GS Adventure

Adventure voor de niet boxer-lovers

BMW vernieuwde dit jaar de middenklasse GS met een 750 en 850 versie. Volgend jaar komt er dus meer nieuws met deze Adventure versie. Niet zomaar een F850GS met koffers, want het bodywork van de Adventure is duidelijk anders. Met meer aerodynamische flanken en een andere snoet met ruimer bemeten ruit ook. Het geheel wijst op een toegenomen comfort, iets waarbij ook een ander gevormd zadel hoort.

ESA

Op deze versies is er ook ESA te bemerken, maar het is niet zeker dat BMW enkel modellen met elektronische gestuurde ophanging op de markt zal brengen. Ook typisch voor de Beierse Adventure modellen: de metalen koffers.

Productieklaar?

De motor ziet er al redelijk productieklaar uit, maar van de valbeugels verwachten we dat ze nog iets esthetischer zullen gevormd worden en wellicht grijpt BMW ook terug naar de metalen platen op de zijkant van de fairing.

Officieel voor november?

In elk geval mogen de rijders die liever geen boxer in hun BMW hebben zich ook verblijden op een breder gamma met vanaf volgend jaar dus deze F850 GS Adventure. Officieel te zien op de EICMA in november? We denken het wel.

Foto’s: Takis Maniatis, www.Bikeit.gr

Reageren

Registreer of log in om te reageren...