Gedaan met even voluit te gaan op de Duitse snelweg? Voorstel tot beperking maximumsnelheid tot 130 km/u

door motornieuws 28 januari 2019

Om de impact van het verkeer op het klimaat te beperken, stelt een Duitse regeringscommissie voor om overal in Duitsland een maximumsnelheid van 130 km te handhaven. Ritje naar de Nürburgring en onderweg de topsnelheid eens testen? Misschien is het binnenkort niet meer toegelaten.

Het Duitse blad Der Spiegel meldt dat Het Nationaal Platform voor de Toekomst van de Mobiliteit een aantal voorstellen geformuleerd heeft die de impact van het verkeer op het klimaat moeten inperken. Zoals overal is het dus ook in Duitsland bon ton om beperkingen op het verkeer voor te stellen. Dit moet leiden tot een verminderde CO2 uitstoot. Momenteel mag geldt er op Duitse snelwegen geen snelheidsbeperking, tenzij door borden anders aangegeven. Er is, los van het voorstel tot snelheidsbeperking, ook sprake van een hogere belasting op diesel en een quotum voor elektrische wagens. De snelheidsbeperking tot 130 km per uur zou de CO2 uitstoot moeten naar beneden halen. Op de Autobahn geldt nu wel al een advies om niet sneller dan 130 km per uur te rijden, maar een wet of een regel is dat niet.

In een reactie op het artikel benadrukt de commissie dat het om oriënterende voorstellen gaat. In Duitsland werd al eerder een gelijkaardig voorstel geopperd, maar het verdween van tafel onder andere door felle tegenstand uit de hoek van de machtige auto-industrie met o.a. merken als BMW, Porsche en Audi. Afwachten hoe dit verder loopt.

Foto

Reageren

Registreer of log in om te reageren...