Filson lanceert collectie voor motorrijders

door motornieuws 4 februari 2020

Filson, het robuuste outdoormerk uit de Verenigde Staten, lanceerde op 29 januari een gloednieuwe collectie die gericht is op motorrijders die niet vies zijn van offroad en zandwegjes. De nieuwe collectie kreeg de naam Alcan en is geïnspireerd door het uitgebreide wegennetwerk dat de bossen in de Pacific Northwest (oftewel Cascadië) van de Verenigde Staten verbindt.

Een natuurlijke uitbreiding

Hoewel het niet expliciet een motormerk is, zal Filson voor sommigen misschien al een vertrouwde partner zijn onderweg. "Motorrijders dragen al langer Filson tijdens het rijden gezien de duurzaamheid en functionele kwaliteiten, dus deze collectie was een natuurlijke uitbreiding voor ons.", zegt Alex Carleton, de Chief Creative Officer van Filson. "Met de Alcan-lijn zijn we uitgegaan van de klassieke Filson-stijl en hebben we deze verbeterd waar nodig om motorrijders optimaal te kunnen bedienen."

De collectie bestaat uit broeken, vesten en handschoenen maar ook een gereedschapsrugzak en gereedschapsrol zijn beschikbaar. Alles is vervaardigd uit het klassieke duurzame en robuuste Filsonmateriaal. De Alcan-collectie werd ontworpen om rijders te beschermen tegen de elementen en respecteert specifieke details voor motorrijders zoals langere mouwen en broekspijpen, verstevigde ellebogen, verlengde rugpanelen en Cordura-versteviging. Hoewel de collectie vervaardigd werd voor motorrijders is de uitrusting ook prima te dragen voor dagelijks gebruike op en naast de motorfiets.

Samenwerking met Zero Motorcycles

Filson lanceerde de nieuwe collectie in samenwerking met Zero Motorcycles, het toonaangevende Amerikaanse merk op vlak van elektrische motorfietsen. Filson en Zero lanceerden een aangepaste en uitgeruste versie van de Zero DSR, een veelzijdige, bekwame en 100% elektrische sports adventure motorfiets. "De samenwerking met Filson verliep naadloos en voelde volledig juist aan vermits beide organisaties zowel esthetisch als ideologisch aan hetzelfde laken trekken. Beide bedrijven produceren kwalitatieve producten van topklasse, en elks heeft een passie voor het behoud en genot van de natuurpracht in de Pacific North West en Noord-Californië.", zegt Dan Quick, Senior Marketingmanager van Zero Motorcycles. "Het ongeëvenaarde vakmanschap van de Filson Alcan-producten uitgerust op de 2020 Zero Motorcycles DSR, de meest bekwame elektrische Sports Adventure op de markt, creëert een waarlijk weergaloze, one-of-a-kind custom build."

De Filson Alcan-collectie zal beschikbaar zijn in bepaalde winkels en online op Filson.com vanaf 24 juli 2020.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...