Everts vecht tegen malaria: de vloek van de Belgische wereldkampioenen motorcross?

door Thierry Sarasyn 7 december 2018

Stefan Everts levert momenteel één van de zwaarste gevechten uit zijn leven. Niet tegen Albertijn, Tortelli, Pichon of Bervoets, maar wel tegen het malaria-virus. Daarmee wordt een onwaarschijnlijke pechreeks van Belgische wereldkampioenen motorcross verdergezet.

Net zoals op iedereen die het graf van Toet Anch Amon betrad, lijkt er ook op Belgische ex-wereldkampioenen motorcross een vloek te rusten. Nu zijn vloeken iets voor bijgelovige of goedgelovige mensen, maar als je wat Stefan Everts nu overkomt plaatst naast wat andere Belgische ex-wereldkampioenen na hun carrière overkwam, kom je tot een pechreeks die zijn gelijke niet kent. Een overzicht:


René Baeten: René Baeten was de eerste Belgische wereldkampioen motorcross. De man uit Herentals won de titel al in 1958. Twee jaar later kwam Baeten ten val in een motorcross in Stekene en overleed aan de gevolgen van die crash.

Andre Malherbe: Won twee Europese en drie werelditels. Malherbe nam na zijn motorcrossloopbaan deel aan de Dakar rally, kwam ten val en is sindsdien volledig verlamd.

Georges Jobé: Vijfvoudig wereldkampioen motorcross met titels in de 250 en 500 cc klasse. Na zijn loopbaan ging Jobé van start in een locale wedstrijd in Dubai en werd verlamd. Na jaren revalidatie kon Jobé opnieuw stappen en fietsen. Toen werd hij getroffen door Leukemie. Jobé overleed in 2012 op 51-jarige leeftijd aan de gevolgen van die ziekte.

Eric Geboers: Vijfvoudig wereldkampioen en de eerste die in elke klasse wereldkampioen wist te worden. Eric Geboers verdronk in mei van dit jaar nadat hij zijn puppy probeerde te redden die van een boot gevallen was.

Gaston Rahier: Drievoudig wereldkampioen motorcross en tweevoudig winnaar van de Dakar Rally stierf al op 58-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Joël Smets: Kreeg na een routine operatie aan de knie te kampen met een ziekenhuis bacterie. Er werd een tijdlang voor het ergste gevreesd, maar vijfvoudig wereldkampioen Smets won de strijd en herstelde volledig. Iedereen hoopt nu hetzelfde voor Stefan Everts.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...