Ducati's 2020 E-bikes: de Ducs waarmee je (misschien) weer wilt gaan fietsen

door Thierry Sarasyn 30 oktober 2019

Geen enkele motorrijder verplaatst zich exclusief met de motorfiets. Wie af en toe ook een been over een mountainbike gooit, kan nu ook met een elektrische Ducati mountainbike op pad. De MIG reeks beoogt dezelfde exclusiviteit van de motoren uit Borgo Pannigale. Er zijn drie nieuwe modellen.

RR

Na het succes van de Ducati MIG-RR, gepresenteerd op de EICMA van vorig jaar, biedt Ducati voor 2020 een veel vollediger assortiment E-bikes aan. De eerste nieuwkomer is Ducati MIG-RR Limited Edition, waarvan er slechts 50 zullen worden gemaakt; gemonteerd in Italië, zijn deze voorzien van Öhlins vering, carbon velgen, elektronische versnellingen en zijn verrijkt met speciale Ducati Corse graphics, ontworpen door Aldo Drudi's D-Perf. Dit model is het neusje van de zalm. Een mountainbike die je misschien wel zin doet krijgen om weer te gaan fietsen. Mét een elektrische aandrijving. De downhills blijven net zo leuk, naar omhoog rijden wordt een stuk plezanter.
Met dus die Öhlins ophanging, carbon wielen (voor de Limited versie), 12 versnellingen, elektronisch aangedreven Shimano motor en Shimano remmen. De MIG RR staat op Maxxis banden en heeft een extra batterij.
Prijs: 6250 euro (voor de reeds bestaande versie) of 8890 euro (Limited versie op 50 stuks)

MIG S en E-Scrambler

En dan is er nog de Ducati MIG-S, een onmiskenbaar sportieve All Mountainbike die ontworpen is voor iedereen die op zoek is naar behendigheid, prestaties en plezier op alle terreinen. De MIG S is minder extreem. Met een Marzocchi ophanging, 12 versnellingen, Sram remmen en metalen velgen. Prijs: 4.699 euro

De E-Scrambler is een derde variant, de E-Scrambler, een 'Trekking'-versie met hoogwaardige componenten; net zo thuis op straat als op het landweggetje, is de E-Scrambler geschikt voor die er gewoon graag eens in alle vrijheid op uit trekt.Dit is een stadsmus, met Shimano elektrische motor en Shimano batterij. Goede ophanging, Pirelli banden.
Prijs: 3699 euro

Reageren

Registreer of log in om te reageren...