Ducati V4 Penta onthuld.

door motornieuws 19 januari 2019

Het leven is voor de rappe, zo dacht ook Ducati met het ontwerp van de V4 Penta. De naked kreeg zijn inspiratie van de Panigale V4 en er worden slechts negen stuks geproduceerd. Prijskaartje: 100.000 euro.

Tijdens de Motor Bike Expo in Verona werd Ducati V4 Penta onthuld, geïnspireerd op de Panigale V4. Deze naked is zeer exclusief in zijn soort, er worden slechts negen exemplaren geproduceerd. Geen Limited Edition zonder mooi prijskaartje: Ducati’s V4 Penta wordt verkocht voor 100.000 euro.

Op maat gemaakt

De V4 Penta heeft tal van bijzonderheden: het zadel, de tank en voorspatbord zijn compleet vernieuwd voor de naked versie van Panigale V4. De koplamp en het achterlicht is geleverd door Ducati himself, de velgen gemaakt door Jonich Wheels en Rizoma ontfermt zich over de hendels, tankdeksel en aantal andere kleine onderdelen. Daarnaast wordt de voorkant aangepast tot een speciale pararellogram-voorvork met centrale Öhlins-vering die werkt volgens het Hossack-principe, waar de ophanging wordt verspreid.

Zoals het hoort bij een naked bike, zijn alle motorische onderdelen goed zichtbaar. Elke verkochte V4 Penta wordt vervolgens voorzien van een schild met daarop het serienummer. De motor kan vervolgens nog afgewerkt worden met verschillende accessoires en onderdelen die Officine GP Design nog in de aanbieding heeft.

Bekijk hieronder enkele foto's van de nieuwe V4 Penta

Tekst: Jill Danneels

Reageren

Registreer of log in om te reageren...