Ducati V4 Desmosedici Stradale blok onthuld

door Thierry Sarasyn 8 september 2017

Het motorblok van de veelbesproken Ducati V4 krijgt de naam Desmosedici Stradale. Het blok werd onthuld in de aanloop naar de MotoGP race in Misano. Op de motor zelf wordt het wachten tot de EICMA begin november.

Wachten op het echte model

Van Ducati’s nieuwe V4 verscheen al een record aan ‘spy-pics’, maar de verwachtingen zijn dat de motor er nog grondig anders zal uitzien dan het testmodel dat in een Panigale-achtig kleedje gehuld zit. Althans: dat hoopt ook iedereen, zodat het fel geanticipeerde model toch er toch iets meer verschillend zal uitzien dan een Panigale met een V4 blok. Om zekerheid daaromtrent te hebben, moeten we nog een kleine twee maanden wachten.

MotoGP afgeleid

Het blok op zich is alvast rechtstreeks afgeleid van de V4 waarmee Ducati momenteel aan de leiding gaat van het WK. Dat wil zeggen een contraroterende krukas voor minder trillingen, 70° krukas en een 42° gekanteld blok. Het weegt amper 2,1 kg meer dan de huidige Panigale V-twin

Deze versie heeft 1103 cc en dat wil dus zeggen dat Ducati met deze motor niet voldoet aan de WSBK reglementeringen. Een 1000 cc R-versie die daar wel voor in aanmerking komt wordt in 2019 verwacht.

Dit zijn alvast de technische gegevens

Motor: vloeistofgekoelde V4, 70° krukas, desmodromische kleppbediening
Cilinderinhoud: 1103 cc
Vermogen: 210 pk bij 13.000 opm
Koppel: 120 Nm bij 12.250 opm

Reageren

Registreer of log in om te reageren...