Ducati Scrambler Icon Silver. Kunst?

door motornieuws 25 september 2017

Volgens Ducati moeten motorrijden en kunst hand in hand (kunnen) gaan. Daarom bouwden ze in samenwerking met kunstenaar Roland Groteclaes de Scrambler Icon Silver. Niet zomaar voor de kunst, maar ook voor het goede doel, want gisteren nam de artistieke Duc al deel aan de Distinguished Gentlemans Ride.

Wat is kunst?

Persbericht -In samenwerking met Affetto Ducati nam Kunstenaar Roland Groteclaes deze concepten mee in zijn zelfontworpen freestyle getekende Ducati Scrambler design. Geïnspireerd op het traditionele spel Scrabble, transformeerde hij een originele Ducati Icon Silver om in een retro custom design Ducati Scrambler. Met zijn zwart witte freestyle toverde hij een originele motorfiets om in een rijdend kunstobject.

En wat is leuker dan met dìt kunstobject kunst en cultuur te gaan ontdekken in cultuurstad Nijmegen. Zo gezegd zo gedaan; startend bij het valkenhof museum zijn we langs Nijmeegse kunst gecruised op openbare ruimte, op straat, door parken en op pleinen waar de uitgebreide verzameling kunstwerken van de gemeente Nijmegen voor iedereen te bewonderen zijn. En tot slot een bezoekje aan de Stevenskerk.

Kunst en de stad

Wat maakt deze Ducati Scrambler nou zo geschikt om cityart te ontdekken? De Ducati scambler is niet een van de snelste motoren maar wel een van de motoren met de hoogste funfactor, voor elke rijder. De Scrambler is inspirerend, comfortable en gemakkelijk te rijden. Alle eigenschappen die een citybike moet hebben. Het lichte gewicht, de wijde stuurgrip, de grote stuuruitslag en een rechtoppositie maakt het gemakkelijk om door druk verkeer heen te manoeuvreren. Met z’n 75pk is de motor krachtig genoeg om vlot en sportief doorheen het stadsverkeer te rijden. De Ducati Scrambler is geen café racer en geen herontwerp van een andere motor. De Scrambler heeft zijn eigen unieke design. De motor is uitermate geschikt om tussen het verkeer door te rijden en door steden te cruisen. De Ducati Scrambler heeft door de V-twin het racy karakter weten te stoppen in een streetbike die ook zeer geschikt is voor beginners. En een van de grootste voordelen van een stad ontdekken op een motor: gratis en dichtbij parkeren op praktisch elke plek.

Prijs van de Ducati Scrambler Icon Silver: €9.500

Reageren

Registreer of log in om te reageren...