Ducati presenteert: de elektrische mountainbike MIG-RR

door motornieuws 2 november 2018

Met Eicma in het vooruitzicht kondigen de Italianen alvast een volledig nieuwtje aan: de MIG-RR, in mensentaal, de elektrische mountainbike van Ducati. De fiets zal zijn debuut maken op de Eicma beurs, die plaatsvindt van 8 tot 11 november in Milaan.

De MIG-RR is het resultaat van de samenwerking tussen Ducati en het Italiaanse bedrijf Thok Ebikes. Gezien de stijgende populariteit van de elektrische mountainbikes wereldwijd, beslist Ducati ook hier zijn stempel op te zetten. Hierbij vertrouwt het Italiaanse motormerk op de ervaring van Thok Ebikes, welke ontstaan is in de BMX-wereld en Stefano Migliorini als Down Hill kampioen kent.

Technische aspecten

De Ducati E-mtb is van hoogwaardige kwaliteit en heeft een aantal unieke technische aspecten, om maar een voorbeeld te geven: wielen met verschillende diameters en daarbij ophangingen met verschillende wieluitslag (29” en 180 mm aan de voorkant, 27,5” en 160 mm aan de achterkant). Daarnaast beschikt hij over een carbon Renthal stuur, Mavic wielen, Shimano Saint remmen met vier remklauwen en een Shimano XT-versnellingsbak met elf versnellingen. De motor is een Shimano Steps E8000, die 250 Watt levert met een koppel van 70Nm, aangedreven door een 504 Wh accu. Deze bevindt zich onder de onderste buis, waardoor hij een laag zwaartepunt krijgt en zelf op de meest uitdagende terreinen gemakkelijk te berijden is. Dit alles maakt hem tot een echte enduro die voldoet aan de behoeften van zelfs de meest veeleisende rijders.

De Ducati MIG-RR kan vanaf januari online besteld worden en is verkrijgbaar in alle Ducati dealernetwerk over heel Europa vanaf de lente 2019.

Tekst: Jill Danneels

Reageren

Registreer of log in om te reageren...