Ducati op Pikes Peak met prototype van de Streetfighter V4

door Thierry Sarasyn 14 juni 2019

Hier zijn de beelden van Ducati's nieuwe V4 Streetfighter. De mannen uit Borgo Panigale bereiden zich voor op de Broadmoor Pikes Peak International Hill Climb op 30 juni met als rijder Carlin Dunne. Die zal de bekendste klimrace ter wereld aanvatten met het prototype van de V4 Streetfighter.

Sterkste Streetfighter ooit

De 'Race to the Clouds' wordt door Ducati beschouwd als het ideale testterrein voor de finale ontwikkeling van de nieuwe V4 Streetfighter, direct afgeleid van de Panigale V4. Met de Panigale V4 als basis, is de Streetfighter ontdaan van alle kuipwerk, maar wel uitgerust met aerodynamische elementen en vooral ook een hoger en breder stuur. Ducati is nog volop bezig met het kiezen van het juiste motorkarakter en daarvoor is Pikes Peak een belangrijke test. De Italianen doen niet al te veel moeite om de stijl te verdoezelen, het gepixelde design laat duidelijk alle vormen van de Streetfighter V4 zien.

Ducati Chef Claudio Demenicali liet al weten dat "de Streetfighter V4 de ster zal zijn van de Ducati World Premiere 2020", aan de vooravond van de EICMA dus. "De Streetfighter is een Panigale V4 voor de openbare weg", zegt de Ducati CEO. "Er is dus geen betere plek dan Pikes Peak om met deze motor te rijden. Het wordt de sterkste Streetfighter die ooit in productie ging", aldus Domenicali.

Over het juiste vermogen wordt nog met geen woord gerept, maar naar verluidt zou dat rond de 180 pk liggen. De motor zal voor het eerst in zijn finale versie te zien zijn begin november op de EICMA en wordt midden maart bij de Ducati dealers verwacht.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...