De elektrische Vespa-Scooter Elettrica komt op de markt!

door motornieuws 15 oktober 2018

De groene tweewieler van de Piaggio Group kan vanaf nu tot november online besteld worden. De elektrische Vespa wordt pas fysiek op de markt gebracht samen met de EICMA-motorbeurs 2018 in Milaan. De verkoop start in Europa en wordt vanaf begin 2019 uitgebreid naar de Verenigde Staten en Azië.

Elektrische voordelen

Persbericht - De Vespa Elettrica staat synoniem voor rijgenot in stilte, personalisatie, milieuvriendelijkheid en elegantie. Vespa wil hiermee hun typerende waarden in de verf zetten en gaat hiermee elektrisch.
Met een piekvermogen van 4 kW en de kenmerkende dynamische prestaties van een elektrische motor, laat de Vespa Elettrica elke traditionele 50 cc-scooter achter zich. Vooral als het op accelereren en wegrijden op een helling aankomt.

Rijstijl

Vlot, wendbaar en aangenaam rijden in de stad. Ook bij lagere snelheden, met het voordeel van totale stilte zonder de minste trilling. Dit alles maakt steden minder chaotisch en leefbaarder, doordat ook lucht- en geluidsvervuiling worden tegengegaan.

Batterijvermogen

De Elettrica biedt een maximaal rijbereik van 100 km, een cijfer dat zowel in als uit de stad stabiel blijft dankzij de lithium-ion accu van de scooter en een efficiënt systeem voor energierecuperatie, waarbij de batterij tijdens het remmen opnieuw bijlaadt. Om de accu op te laden, hoeft de bestuurder enkel de kabel uit het helmcompartiment te trekken en aan te sluiten op een normaal stopcontact of via een openbare laadpaal. In vier uur is de batterij helemaal opgeladen.

Kostenplaatje en financiële service

De Vespa Elettrica kost in België 6.479 euro. De Piaggio Group biedt via hun financiële service verschillende mogelijkheden zoals een afbetalingsplan, uitbreiding van garantie en toebehoren, onderhoud op regelmatige tijdstippen, verzekeringsdekkingen, enzovoort. Vanaf 2019 worden de nieuwe financiële producten vervolgens uitgebreid naar alle voertuigen van de groep: Piaggio-scooters, alle Vespa-modellen, Moto Guzzi’s, Aprilia’s en de commerciële voertuigen.

Tekst: Jill Danneels

Reageren

Registreer of log in om te reageren...