Dani Pedrosa krijgt mooi afscheidscadeau van Honda.

door motornieuws 12 december 2018

Naar jaarlijkse traditie vond op 8 december in Motegi de Honda Thanks Day plaats, waar Dani Pedrosa een toch wel heel uitzonderlijk aandenken kreeg. Hij nam er de 250cc Honda, waarmee hij Wereldkampioen werd in 2004 en 2005, in ontvangst alsook één van zijn Honda RCV213V MotoGP machines.

Dani Pedrosa nam onlangs afscheid als actief MotoGP coureur, nadat hij heel zijn hele carrière in dienst was geweest van Honda. Daarvoor werd hij afgelopen zaterdag tijdens de Honda Thanks Day mooi beloond. Hij kreeg als aandenken de 250cc machine waarmee hij in 2004 en 2005 Wereldkampioen werd, alsook een van de Honda RC213V machines waarmee hij actief is geweest in de MotoGP.

Het is een jaarlijkse traditie, de Honda Thanks Day, waarbij Honda zijn coureurs bedankt voor de bewezen diensten van het afgelopen seizoen. Het evenement vindt plaats op en rondom het Japanse Motegi Circuit en alle piloten alsook de vele medewerkers van Honda worden er uitgenodigd. Zevenvoudig Wereldkampioen Marc Marquez verontschuldigde zich wegens schouderoperatie en ook de Brit Cal Crutchlow was niet aanwezig wegens beenblessure. Wel aanwezig waren onder andere MotoGP coureur Takaaki Nakagami, trial coureurs Toni Bou en Takahisa Fujinami, F1 piloten Stoffel Vandoorne en Pierre Gasly. En dus ook Dani Pedrosa, die bedankt werd voor de afgelopen 18 seizoenen bij Honda. Pedrosa zal vanaf volgend jaar het Japanse merk verlaten en in dienst gaan bij KTM als MotoGP testpiloot.

Tekst: Jill Danneels

Reageren

Registreer of log in om te reageren...