Binnenkort zal u in stijl beboet worden…

door motornieuws 29 oktober 2018

Gezien de nood aan snelle interventies, is ook de nood aan snelle, maar comfortabele motorfietsen toegenomen. Met die reden heeft de federale politie, na de lokale en militaire, nu ook gekozen voor BMW Motorrad. Die levert vandaag de BMW R 1200 RT, maar voortaan kan ook de nieuwe, krachtigere BMW R 1250 RT besteld worden. Daarnaast kiest de politie ook voor gloednieuwe oranje systeemhelmen van BMW Motorrad.

Veiligheid troef.

Via tender deed de federale politie een oproep naar een nieuwe motorfiets. Daaruit kwam de BMW R 1200 RT, met zijn 125 Nm en 125 pk, als beste naar boven. De motoren zijn heel duidelijk te herkennen aan de extra fluorescerende onderdelen, die zichtbaarheid en dus veiligheid van de bestuurders vergroot. Verder zijn ook alle nodige toebehoren voor politionele diensten ingebouwd, van opzichtige blauwe zwaailichten en sirene tot krachtige communicatiemiddelen.

“In het drukke verkeer van vandaag is een snelle interventie dikwijls van levensbelang. Wij willen ervoor zorgen dat onze Belgische politiediensten dit met een krachtige en comfortabele motor kunnen doen, die ook nog eens bijdraagt aan de veiligheid van de bestuurders,” aldus Marc De Groof, Algemeen Directeur van BMW Motorrad Belux.

Ook helmen van BMW Motorrad.

Recent heeft ook de logistieke directie van de politie zijn keuze bevestigd voor de BMW Motorrad systeemhelmen, om zo alle federale, lokale en militaire politiediensten van een nieuwe motorhelm te kunnen voorzien. De felle oranje kleur zorgt voor een nog grotere zichtbaarheid. Daarnaast worden ze uitgerust met een geïntegreerd audiosysteem en wegen ze slechts 1,580 kg.

“Veiligheid is van het grootste belang voor motorrijders en onze helmen worden dan ook aan heel strenge tests en vereisten onderwerpen om hun gebruikers een maximale bescherming te bieden. We zijn dan ook heel blij dat de BMW Motorrad Systemhelm weerhouden is door de politiediensten. Dat bevestigt het vertrouwen in onze motorhelmen,” voegt Marc De Groof toe.
Zowel de motoren als de nieuwe helmen worden vermoedelijk in gebruik genomen vanaf februari 2019.

Tekst: Jill Danneels

Reageren

Registreer of log in om te reageren...