Bikers Loft Groenedijk en Oldtimer Museum Oudenburg sluiten de deuren

door motornieuws 11 november 2019

Tussen alle EICMA-nieuwigheden door bereikte ons ook een motorweetje uit eigen land: Johan Schaeverbeke trok op 3 november de laatste keer de deur van de Bikers Loft Groenedijk (GRD) achter zich dicht. Hij gaat met pensioen.

Tijd om zelf te rijden

Tenzij er een overnemer wordt gevonden, sluit hiermee niet alleen het GRD, maar ook het Oldtimer Motoren Museum in Oudenburg.

Het museum, de privé-collectie van Johan, was één van de weinige motormusea in ons land. Het was een echte schatkamer voor de liefhebbers van oude en minder oude tweewielers.

De collectie van een honderdtal motoren (van 1914 tot 1980) omvatte motoren van vergeten merken als Alcyon, La Dyle en Gnom, naast Gillet, Panther en Minarelli. Als die namen geen belletje doen rinkelen: Johan heeft ook een Suzuki Walter Wolf, een Triumph 500 en aantal Ducatis in de garage staan.

Wie ooit op bezoek was in het museum weet dat al dat moois nog meer ging schitteren wanneer Johan aan het gidsen ging.
We waren er drie jaar geleden op bezoek. De geestdrift van Johan bij het tonen van de Praga (500cc met Breitfeld-Danckblok uit 1927!) of de Triton blijft memorabel.

Johan liet weten dat hij zijn privécollectie meeneemt naar zijn nieuwe woonplaats en dat hij nu eindelijk meer tijd heeft om te rijden en die tijd gunnen we hem zeker!

Voor wie bij dit nieuws een traan wil wegpinken zetten we de foto’s van ons bezoek in 2016 online!

Tekst en foto's: Koen Robberechts

Bekijk hier de fotogalerij

Reageren

Registreer of log in om te reageren...