Aprilia toont Tuono 660 Concept

door Thomas Reedijk 5 november 2019

Net als je denkt dat Aprilia het heetste nieuws heeft laten zien blijkt het volgende prototype nog heter. Hier is de Aprilia Tuono 660 (concept).

Momentum vasthouden. Dat is wat Aprilia doet door direct na de officiële introductie van de RS660 een nieuw concept, gebaseerd op deze potente opdonder, onder onze neus te houden. Interessant, natuurlijk, maar met de toevoeging ‘Tuono’ hebben ze plots onze onverdeelde aandacht.

Het gerucht wil dat de Aprilia Tuono 660 met 95 pk net iets minder vermogen meekrijgt dan de RS660. Zeer waarschijnlijk vinden we deze missende pk’s terug in een eerder verkijgbaar maximaal Koppel aangezien de Tuono getuned zal zijn voor straatgebruik. Zeer grote kans dat de Tuono 660 ook leverbaar zal zijn als A2 motor.

De kleinste Tuono tot nu zal net als de RS660 de APRC elektronica meekrijgen. Dat betekent bochten ABS, traction control, wheelie control en meerdere instelbare rij-modi.

Het design en de bekuiping van het concept model komt voor een flink deel overeen met wat we op de RS660 zien. Het motorblok in de Tuono is beter zichtbaar en natuurlijk zien we op de Tuono een hoger superbike stuur. Verder is de familieband niet te missen. Het strakke, winglet-achtige design van de topkuip blijft behouden, waarschijnlijk om de downforce die dit creëert te behouden.

Wanneer de Tuono productierijp zal zijn is onduidelijk. Maar met zoveel informatie en zulke duidelijke foto’s kunnen wij ons niet voorstellen dat dat pas tijdens de Eicma in 2020 zal zijn.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...