Agostini heeft zijn eigen museum en gaat met bezoekers dinneren

door motornieuws 16 december 2019

15 wereldtitels, 123 Grand Prix zeges, 18 nationale titels, 10 TT overwinningen en dat allemaal in 311 wedstrijden. Dit zijn de indrukwekkende cijfers die de carrière van Giacomo Agostini illustreren tijdens de jaren 60 en 70. De trofeeën en herinneringen aan die periode zijn nu verzameld in Ago's museum.

Agostini's geschiedenis

Agostini's race geschiedenis is inderdaad verzameld in een museum. Zodat alles bewaard blijft én zichtbaar voor motorfans over de ganse wereld. Het museum bevindt zich - waar anders - in Bergamo, de geboortestad van Agostini.

Het museum is ingericht als een verzameling van privé objecten door Michele Giarvini, een architect die op deze manier de 350 trofeeën van Agostini wil bewaren, met het idee om ook het publiek hiervan te laten genieten. Het museum bezit ook enkele historische motorfietsen van de kampioen, alsook helmen, lederen pakken en persoonlijke objecten.

Dinner met Ago

Het gaat om een privé museum dat kan bezocht worden door groepen van minimum 8 personen. te reserveren via de Villa Vittoria Charme en de Bed & Breakfast de luxe Relax. Het complex staat onder beheer van Agostini's dochter, Vittoria. Het bezoek zit vervat in een pakket waarin ook een overnachting inbegrepen is, een bezoek aan het museum én... een diner met Agostini himself.

Contact: +39.035.239209 of via info@villavittoriabergamo.it

Reageren

Registreer of log in om te reageren...