Ace Cafe Barcelona moet deuren sluiten door Covid-19

door Mattijs De Lee27 mei 2020

Spanje werd zwaar getroffen door het Coronavirus. Niet alleen vallen veel menselijke slachtoffers te betreuren, ook de horeca deelt natuurlijk in de klappen. Zo kondigt het Ace Cafe in Barcelona aan dat ze met onmiddelijke ingang de boeken moeten neerleggen nadat ze al een hele tijd gesloten waren gezien de overheidsmaatregelen. Het Ace Cafe Barcelona was een ontmoetingsplaats en hotspot voor de hele motorminnende gemeenschap uit Spanje en ver daar buiten.

Open sinds 2017

In een statement op Facebook meldt Ace Cafe Barcelona (vrij vertaald) het volgende: "We willen alle klanten, vrienden, leveranciers, ...bedanken voor drie jaar vol onvergetelijke momenten [...] Ondanks inspanningen van iedereen hebben de omstandigheden veroorzaakt door Covid-19 ons overdonderd en met alle spijt ter wereld moeten we aankondigen dat Ace Cafe Barcelona haar deuren niet opnieuw zal openen."

Het Ace Cafe in Barcelona opende in 2017 als onderdeel van het legendarisch Ace Cafe te Londen in het stadje L'Hospitalet de Llobregat in Barcelona. De passie die voelbaar is in het originele Ace Cafe straalde ook resoluut af op haar Spaanse evenknie: een ontmoetingsplek voor motorrijders en motorliefhebbers die baadt in een nostalgische vintage sixties-sfeer. Het café verbond de hele community via een gezellig hangout met erg veel ruimte in de open lucht en optimale faciliteiten voor fans van tweewielers en (vintage) vierwielers.

Het Ace Cafe in Londen

Ace Cafe Londen

Het Ace Cafe is een historische plek met een rijke geschiedenis. Het opende voor het eerst de deuren in 1938 maar werd tijdens de Tweede Wereldoorlog vernield in een luchtaanval. In 1949 werd het heropgebouwd en tot 1969 beleefde de plaats haar gouden jaren. Het was de geboorteplaats van de immens populaire caferacercultuur die Rock 'n Roll, snelheid en motoren combineerde. Rebelse tieners (een nieuw begrip destijds) vond er de ultieme uitlaatklep. Ze parkeerden er hun motoren, luisterden rock 'n roll op de jukebox en verenigden zich in een band of motorclub. Helaas zorgde een veranderende sociale dynamiek en de groeiende automarkt ten koste van motorfietsen ervoor dat het Ace Cafe vanaf de seventies moest sluiten.

Na enkele reünies in de jaren negentig wist "The Ace" zich finaal te herpakken en opende in 2001 opnieuw de deuren. Over de jaren heen heroverde de plaats opnieuw haar legendarische biker-status en het Ace Cafe groeide het laatste decennium uit tot een waar merk met filialen in Finland, Zwitserland, Peking, Barcelona en Orlando.

Foto's Shutterstock, Wikimedia

Reageren

Registreer of log in om te reageren...