2019 Zero Motorcycle gamma verder verbeterd

door Thierry Sarasyn 27 november 2018

Zero Motorcycles, de wereldleider in elektrische motorfietsen, maakte vandaag de modellijn voor 2019 openbaar. Met krachtigere basismodellen, nieuwe technische functies en een gedurfde nieuwe styling, vertegenwoordigt dit modeljaar de sterkste lijn motorfietsen in de nog prille geschiedenis van Zero.

Meer Zero's dan de verzamelde concurrentie

"Bij Zero Motorcycles hebben we de afgelopen 13 jaar de elektrische motorfietsindustrie vormgegeven door de ontwikkeling van een gevarieerde lijn met 's werelds meest krachtige en energiezuinige EV-technologie", aldus Sam Paschel, CEO van Zero Motorcycles. "Dit jaar hebben we meer elektrische motorfietsen verkocht dan al onze concurrenten samen en we blijven daarmee de drijvende kracht in elektrische tweewielers."

Voor 2019 richt Zero Motorcycles zich vooral op de dual sport-lijn om de stijgende vraag van het merk te ondersteunen. Het instapmodel, de Zero DS ZF7.2, is ontworpen voor diegenen die op zoek zijn naar de elektrische dual sport-beleving en die geen grotere accu nodig hebben of willen hebben. Het is een doorbraak dat deze wendbare motorfiets nu een indrukwekkende 42% meer vermogen heeft. Dit model is 43 kg lichter dan zijn tegenhanger met een groter bereik en is nu nog aantrekkelijker.

146 Nm

De Zero DSR met een koppel van 146 Nm blijft populair onder de motorrijders. Dit jaar is hij nieuw uitgerust met een collectie van Zero's bestsellers, waaronder een dual sport-windscherm, tankgrepen, handbescherming en een 12V-accessoire-aansluiting. Wie geïnteresseerd is in een touringversie kan opklimmen naar de volledig uitgeruste 2019 Zero Motorcycles DSR Black Forest Edition. Deze motorfiets is uitgerust met een geïntegreerde premium kofferset en een groot aantal op avontuur afgestemde accessoires.

42 procent presatiesprong

Upgrades aan de dual sport-lijn zorgen ook voor parallelle verbeteringen in Zero's straat-lineup. Met het openingsprijspunt en een lager gewicht maakt de Zero S ZF7.2 dezelfde ongelooflijke 42% prestatiesprong als het basismodel Zero DS.
Om de oplaadmogelijkheden van de dual sport- en straatlijn uit te breiden, lanceert Zero een achterwaarts compatibele accessoireversie van de uiterst populaire 6 kW Charge Tank, die nu kan worden geïnstalleerd bij erkende lokale dealers. Het nieuwe Charge Tank-accessoire is ontworpen met het oog op eigenaren van het eerste uur en is compatibel met Zero S, Zero SR, Zero DS en Zero DSR modellen vanaf 2015. De Charge Tank "tankt" tot zes keer sneller dan een standaard stopcontact en geeft 137 km rijbereik in de stad per uur oplaadtijd met behulp van standaard laadmodus 2 oplaadstations.

Langetermijnopslag

Voor 2019 heeft Zero voor het eerst in de branche een "Langetermijnopslagmodus" ontwikkeld, waarbij de motorfiets zichzelf automatisch in een spaarstand zet om de acculaadconditie (SoC) te optimaliseren en de gezondheid van de accu op lange termijn verder te verbeteren. Zero Motorcycles biedt ook nog steeds de toonaangevende vijf jaar/onbeperkte aantal kilometers accugarantie. De nieuwe kleuren zijn onder andere Dune en Rhino Gray op de Zero FX en FXS, Jet Black en Black Metallic voor de Zero S en SR en Sandstone en Caldera Metallic voor de Zero DS en DSR.
De modellen voor 2019 van Zero Motorcycles zijn nu verkrijgbaar bij dealers over de hele wereld en zullen direct leverbaar zijn voor klanten.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...