2019 Yamaha Niken GT: Toppunt van Gran Tourismo

door Thierry Sarasyn 6 november 2018

Yamaha bouwt verder aan de Niken reeks met de introductie van de Niken GT. Nog steeds de driewieler die belachelijk veel vertrouwen geeft in de bochten, maar met extra eigenschappen die er een pure sport-tourer van maken.
 

Sport Touring familie

Met de toevoeging van de NIKEN aan het Sport Touring segment, beschikt Yamaha nu over opvallende en duidelijke modelgroepen in deze categorie: de NIKEN, Tracer en FJR1300 modellen. Met deze diversiteit biedt het merk de unieke keuze uit motorfietsen met 2 of 3 wielen.

De Niken is uitgerust met de innovatieve Leaning Multi-Wheel technologie en dubbele upside-down voorvork. Dit zorgt voor een heel specifieke bochtenervaring en meer zelfvertrouwen in alle omstandigheden. Met meer contactoppervlak tussen de banden en de weg bieden de twee voorwielen meer grip aan de voorzijde. Dit is met name merkbaar bij het nemen van bochten en afremmen.De nieuwe Niken GT beschikt over een speciale uitrusting voor nog meer functionaliteit van het 3-wielenconcept. Er kunnen langere afstanden worden gereden, met nog meer comfort voor rijder en passagier.

Gran Turismo stijl

Het hogere scherm van de Niken GT biedt meer bescherming voor het bovenlichaam tegen weer en wind, en het speciaal ontworpen comfortzadel verhoogt de Sport Touring ervaring voor zowel rijder als passagier. De hoogwaardige 25-liter semi-zachte zijkoffers van ABS zijn licht, compact en handig in gebruik. Voor nog meer gemak is het draagrek voorzien van geïntegreerde handgrepen voor de passagier.

De handvatverwarming zorgt voor comfort bij koud weer en het warmteniveau is af te lezen op het instrumentenpaneel. Er is ook een extra 12 V poort voor het opladen van diverse apparaten. Het GT model is ook uitgerust met een centrale standaard waardoor men eenvoudig kan parkeren maar ook controles van ketting en banden tijdens langere ritten kan uitvoeren.

Belangrijkste kenmerken

• Hoog windscherm
• Comfortzadel
• Handvatverwarming
• Semi-zachte 25 liter zijkoffers van ABS
• Achterdrager met handgreep voor passagier
• Centrale standaard
• Tweede 12 V DC poort
• Speciale GT carrosseriekleuren en vorkafwerking


Meer weten over het Yamaha Niken assortiment?

Reageren

Registreer of log in om te reageren...