2019 R 1250 GS Adventure

door Thierry Sarasyn 4 november 2018

Het zat eraan te komen. Na de R 1250 GS die in oktober getoond werd, komt er nu ook een R 1250 GS Adventure. Met als hart het nieuwe 136 pk sterke blok met ShiftCam variabele kleptiming en volgende Adventure Extra’s:

30

De Adventure zal een standaard in de hoogte instelbaar zadel hebben en heel wat nieuwe design kenmerken zoals een opbergvak in zwart met GS logo, nieuwe trim voor de inlaat, radiatorbeschermers, beschermbuizen voor het blok en een benzinetank met een inhoud van maar liefst 30 liter

ShiftCam

Leeg weegt de GS Adventure nu 268 kg. Net als de standaard GS maakt hij gebruik van het 1254 cc boxerblok, goed voor 136 pk en 143 Nm én met de nieuwe ShiftCam Technologie. Die techniek die voor het eerst in BMW productiemotoren gebruikt wordt, zorgt voor een variabele kleptiming en klepslag aan de inlaatzijde. De inlaat nokkenassen zijn ontworpen met het oog op asynchrone opening van de twee inlaatkleppen. Dit resulteert in een verbeterde gasstroom en een verbeterde verbranding. Verder wordt de nokkenas ook door een getande ketting (in plaats van een rolketting) aangedreven, er is een verbeterde olietoevoer, twin jet injectiekleppen en een andere uitlaat.

Modi

Standaard heeft de GS twee rij-modi, ASC tractiecontrole en Hill Start Assist die je vlotter helpt vertrekken op hellingen.?Riding Modes Pro, biedt optioneel extra rij-modi en elektronica met, Dynamic Traction Control DTC, ABS Pro, Hill Start Control Pro en Dynamic Brake Assistant DBC (ABS voor in de bochten). De GS onderscheidt zich van de RT (zie afzonderlijk artikel) door hier ook nog Dynamic Pro, Enduro Pro en Enduro aan toe te voegen.
Aan de ophanging zien we de Electronic suspension Dynamic ESA "Next Generation" als optie verschijnen, een optie die ook voor de RT geldt. De GS krijgt ook standaard LED verlichting en de Connectivity feature is standaard. Daarin zit ook het 6,5 inch kleuren TFT scherm. (5,7 inch voor de RT). Het geheel werkt niet alleen via bluetooth, maar wordt ook ondersteund door de gratis beschikbare BMW Motorroad Connected App (android en IOS). BMW werkt ook samen met de motorfiets online community via Rever.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...