2019 KTM 1290 Super Duke GT

door Thierry Sarasyn 2 oktober 2018

KTM heeft op Intermot zijn nieuwe Super Duke 1290 Super Duke GT getoond. De Oostenrijkse Gran Turismo wordt nog een tikkeltje sterker, maar krijgt vooral ook elektronische verbeteringen.


Sterker en completer

De LC8 1301 cc V-twin krijgt andere resonantiekamers, titanium inlaatkleppen en verbeterde mappings zodat het vermogen stijgt van een zeer hoge 170 pk naar een impressionant hoge 175 pk. Een groot verschil zal dit niet maken, maar buiten het gestegen topvermogen, is er ook nog een beter gespreid koppel en een motorkarakter dat het benutten van de vermogensberg gemakkelijker maakt.
Daar hoort ook een elektronisch vangnet bij en dus heeft de GT nu ook een ‘Track’ setting inde rij-modi en kan de WP ophanging aangepast worden tussen de settings Comfort, Street of Sport.

De Super Duke GT krijgt ook een 6,5 inch TFT scherm, hellingshoek gevoelig ABS én hellingshoekgevoelige tractiecontrole. Er is een andere koplamp en nieuwe spoilers die de wind nog beter rond de rijder heen moeten leiden. Meer GT dan ooit dus.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...