2019 Kawasaki Versys 1000: Avontuur hoeft geen noppen

door Thierry Sarasyn 6 november 2018

Bij Kawasaki vinden ze dat adventure rijden niet noodzakelijk de mogelijkheid moet hebben om noppenbanden te monteren. De Versys 1000 huldigt al jaren de stelling dat avontuur van meer afhangt dan bodemplaten en lange veerwegen. De 2019 Versys 1000 zet die stelling nog meer in de verf.

Grondig nieuw

Voor 2019 is KawasakiÂ’s eigenzinnige alleskunner grondig vernieuwd en voorzien van vele nieuwe features zoals rondom LED verlichting, Cruise Control en Cornering Management functie. Daarbovenop introduceert Kawasaki een no gcompletre Versys 1000 SE versie met KECS elektronische vering, LED Cornering lights, een Dual-Direction Quickshifter en een TFT Display met Smartphone connectiviteit.

Standaard cruise control

De Versys 1000 biedt de souplesse van een geavanceerd viercilinder motorblok. Deze koppelrijke 1.043cc krachtbron is voor 2019 tevens voorzien van elektronisch aangestuurde gaskleppen, waardoor het mogelijk werd om alle 2019 Versys 1000 modellen standaard Cruise Control te monteren. Bovendien is de toch al indrukwekkende lijst met standaard elektronische veiligheidssystemen (met onder andere Traction Control en Power Modes) nog verder uitgebreid met een Cornering Management functie.

Betere bescherming

Voor nog meer comfort op lange afstanden is de nieuwe Versys 1000 voorzien van een nieuw uiterlijk met meer bescherming dankzij een traploos instelbaar windscherm. Voor nog meer zicht en zichtbaarheid is komend seizoen iedere Versys 1000 uitgerust met nieuwe heldere LED verlichting, terwijl de nu radiaal gemonteerde remklauwen zorgen voor nog meer controle.

Zin in meer? Hier is de SE

Voor de nog meer veeleisende avonturier biedt Kawasaki de Versys 1000 SE. Dit nieuwe model brengt KECS elektronische vering LED Cornering lights, een Dual-Direction Quickshifter, een TFT Display met Smartphone connectiviteit, een groter Touring windscherm, handvatverwarming en een uniek kleurenschema met hoogwaardig lakwerk.

Cornering lights om u tegen te zeggen.

Gelinkt

Bovendien zijn de Traction Control, Power Modes en elektronische vering van de Versys 1000 SE aan elkaar gelinkt waardoor deze systemen optimaal kunnen samenwerken.

De Bluetooth connectiviteit van de Versys 1000 SE biedt de unieke mogelijkheid om het TFT display van de motor aan een Smartphone te linken. Hierdoor kan de rijder via de Kawasaki Rideology App niet alleen een schat aan informatie terugvinden, zoals het verbruik van een eerdere rit of een aankomende onderhoudsbeurt, maar ook zelf de elektronische vering instellen.

Bekijk de zeer uitgebreide fotogalerij van de Kawasaki Versys 1000

Reageren

Registreer of log in om te reageren...