2019 Honda SH300i.

door motornieuws 14 november 2018

De perfecte combinatie voor druk stadsverkeer versus autosnelweg: de Honda SH300i. Met meer dan een miljoen verkochte exemplaren in de voorbije 34 jaar, komt Honda uit met een nieuwe uitvoering.

In 2015 was dit de eerste Honda die voldeed aan de nieuwe Euro4 regeling en tegelijkertijd kreeg het motorblok een boost in koppel én qua verbruik. Ook het uiterlijk werd veranderd, hij kreeg een stoerder design. In 2019 blijft het pakket van de SH300i in essentie onveranderd, wel komen er twee belangrijke troeven bij:

Smart Key en HSTC

Een eerste troef is de Smart Key, die zowel functioneert op de koffer als op het contactslot. Er is ruimte voor een integraalhelm onder het zadel en het zadelhoogte zorgt voor een goede controle. Met andere woorden: meer dan voldoende bagageruimte én eenvoudig opstappen.

Daarnaast beschikt de SH300i over HSTC: Honda Selectable Torque Control, die zorgt voor een goede tractie op het achterwiel en daardoor optimale grip verzekert op een glad wegdek. HSTC kan manueel in- en uitgeschakeld worden.

De overige kenmerken blijven onveranderd. De SH300i heeft een groot gebruiksgemak, biedt vertrouwen en het koppelrijke motorblok zorgt voor een snelle acceleratie en genoeg vermogen voor snel rijgedrag op de snelweg.

De SH300i is beschikbaar in twee kleuren: Matt Ruthenium Silver Metallic en Matt Cynos Grey Metallic


Tekst: Jill Danneels

Reageren

Registreer of log in om te reageren...