2019 BMW F 850 GS Adventure

door Thierry Sarasyn 4 november 2018

Na de F750 en F850 GS die eind vorig jaar werden voorgesteld, komt BMW nu met de F850 GS Adventure. Meer touring en off road capaciteiten dus, gekoppeld aan kwaliteiten voor lange afstand. De F850 GS is volwassener dan ooit.

Stapje verder

Gebaseerd op de standaard F850 GS, gaat de Adventure versie een stuk verder. Met Rain en Road rij-modi als standaard en Pro, Dynamic, Enduro en Enduro Pro mogelijkheden als optie, is de elektronica alvast op alles voorzien.

23 liter tank

De F850 GS Adventure heeft een aangepast frame, een nieuwe upsd telescoopvork, aanpaste swingarm en een benzinetank met een respectabele inhoud van 23 liter. Dat is goed voor een autonomie van 550 km. Verder is er een tweevoudig instelbaar windscherm, enduro voetsteunen, instelbaar schakel- en rempedaal, motorbescherming en een bagagerek. Allemaal standaard. Naast deze basisversie is er ook een Exclusive en Rally uitvoering.
De nieuwe 850 Adventure levert 95 pk en 92 Nm. Het nieuwe design is opvallend en naar BMW normen zelfs vrij gedurfd.

Goed alternatief

De F850 GS Adventure is het voorlopige toppunt van de reeks die BMW steeds verder ontwikkelt. Wie aan de vermogensberg van de nieuwe R1250 GS geen boodschap heeft, andere ambities heeft of geen fan is van boxers, kan in de nieuwe 850 GS Adventure een goed alternatief vinden. Het stoerdere design in combinatie met het potentieel van deze motor moeten hem in elk geval een populaire jongen maken in het BMW gamma.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...