13 Reasons why: Waarom je je vrouw een motorfiets cadeau moet doen

door motornieuws 27 november 2019

Een lief, vrouw of vriendin die met de motor rijdt, is voor mannelijke motorrijders een absoluut pluspunt. Zit je verveeld om een goed cadeau tijdens de komende feestdagen? Misschien moet je overwegen om haar een motorfiets cadeau te doen. En wel hierom:

1.Ze begrijpt je
Heb je ook wel eens de indruk dat je partner helemaal niet snapt waarover je het hebt als het over motoren gaat? Wel, no more! Als je partner ook met de motor rijdt, wordt alle vakjargon plots duidelijk. Je hebt naast je partner meteen ook een motorvriend erbij.

2. Die nieuwe motoroutfits
Tot voor kort waren dameskleren voor de motor vaak mannenkleren met een extra roze lijntje. Dat is nu niet meer het geval; de nieuwe motorkledij zorgt ervoor dat de vrouwelijke vormen beter uitkomen, je motorvriending/vrouw ziet er beter dan ooit uit.

3. Ze houdt van leer
Juist.

4. Haar motorkeuze kan ook de jouwe zijn
Rij je zelf met een GS of Gold Wing? Misschien wil je vrouw wel een KTM 790 Duke, Honda CB1000R of Kawasaki Z900RS Café. Om maar iets te zeggen. En dat kan meteen ook jouw extra speeltje worden op een rustige dag.

5. Je wordt extra populair
Zie hierboven: vrouwelijk gezelschap op een terras is leuk, dus ook voor je motorvrienden. Je wordt meteen een stuk populairder.

6. Weg met de TV
Opmerkingen over een nieuwe route, zorgen over de bandentemperatuur bij warm of koud weer? Je kunt er ook over beginnen tegen je partner in plaats van gedwongen naar de herhalingen van FC De Kampioenen te moeten kijken.

7. Lef is een pluspunt
Motorvrouwen hebben lef. Punt. Of wou je liever met een zeurende fashionista de Route van de Vlaamse Ardennen rijden?

8. Weg met het lelijke heuptasjes of rugzakken
Vrouwen hebben hun attributen altijd bij de hand, meestal in een handige tas. Daar passen jouw extra spullen zeker wel in.

9. Het kan ook nog met twee
Een motorvrouw heeft niet alleen een motor, ze heeft meestal ook ervaring als passagier. Gedaan met een tegenwringende bijzit die elke bocht de hel maakt. Deze weet wat ze moet doen in de bochten en gedraagt zich niet als een hulpeloze pinguin elke keer je remt of accelereert. Als je dan al eens met twee op één motor gaat, wordt de rit een stuk aangenamer.

10. Gekke ex-vriendinnen krijgen schrik
Motorvrouwen zijn geen doetjes. Elke motorrijder komt wel eens ten val of heeft pijn van een lange rit. Motorvrouwen kunnen dat hebben. Het zijn harde tantes. Ex-vriendinnen hebben er schrik van.

11. Gedaan met zeurende watjes
Heb je ook zo’n vriend die zegt dat hij wel een motor wil, maar dat hij niet mag van zijn vrouw? Of eentje die beweert dat hij graag met de motor rijdt, maar het niet doet omdat hij zichzelf kent en veel te hard zou rijden? Als antwoord op die flauwe excuses zeg je gewoon dat je vrouw met de motor rijdt en er maar wat graag met jou op uit trekt. Onmiddellijk einde van de flauwe excuses van de watjes.

12. Minder ritjes met passagier
Rij jij ook liever zonder dan mét passagier? Welaan dan.

13. Iedereen wordt jaloers
Ga samen met je vriendin met de motor rijden, maak een stop aan een terras en kijk om je heen. De fantasie van heel wat mannen slaat meteen op hol. Mooi zo.

Foto's: Shutterstock

Dames en heren: De meeste van deze 13 reasons why zijn transfereerbaar als je partner een man is.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...