Öhlins overgenomen door Amerikaanse Tenneco.

door motornieuws 19 november 2018

Het bekend Zweeds veringmerk Öhlins heeft een meerderheidsaandeel van zijn bedrijf verkocht aan het Amerikaanse Tenneco. De aandeelverhouding is nog niet bekend, wel is geweten dat voor de overname 160 miljoen dollar op tafel werd gelegd.

Het Zweedse bedrijf Öhlins kent zijn oorsprong in de motorcross en werd opgericht in 1976 door Kenth Öhlin. Het inmiddels wereldbekend merk maakt veringsystemen voor motoren, auto’s en fietsen en is intussen gespecialiseerd in de motorrace-wereld. De 340 werknemers zorgden vorig jaar voor een omzet van 130 miljoen dollar.

De overname door Tenneco is niet helemaal verrassend, de twee bedrijven werken reeds twintig jaar samen. Tenneco specialiseert zich voornamelijk in de productie van schokdempers en uitlaatsystemen. Grote merken als Monro, Champion, Gillet en Walker kennen er hun roots. 32000 mensen zijn er tewerkgesteld, jaarlijks wordt een omzet gedraaid van circa 9,3 miljard dollar.

Om zijn post niet helemaal te verlaten, blijft Kenneth Öhlins verder betrokken bij het bedrijf als commissaris. “Dit is de moeilijkste beslissing van mijn leven, het is letterlijk mijn levenswerk uit handen geven”, aldus mijnheer Öhlins. Begin 2019 zou de overname afgerond worden.


Tekst: Jill Danneels

Reageren

Registreer of log in om te reageren...