IP Store nieuwe invoerder van Scott, voor België en Groothertogdom Luxemburg

door motornieuws 11 september 2018

Sinds 1 december 2014 is de portefeuille van producten bij IP Store grondig uitgebreid.
Laten we hierbij ook even terugdenken aan de stichting van IP Store, vroeger Internation Pneus, in 1975 waarbij het bedrijf zich specialiseerde in motorbanden en leider werd in de verdeling van motor- en scooterbanden met merken als Bridgestone, Continental, Dunlop, Heidenau, IRC, Metzeler, Michelin, Mitas, Pirelli,…

Na Kappa Moto, Sidi en SBS in 2014, Tucano Urbano en Elf in 2015, Ixon in 2016, BS Battery in 2017 en AGV en Dainese in 2018, maakt een nieuw iconisch merk zijn intrede bij IP Store: Scott.

Scott is gevestigd in Givisiez in Zwitserland, maar werd in 1958 gesticht in Californië toen Ed Scott de eerste skistok in aluminium uitvond, waardoor de eerdere stokken in ijzer en bamboe naar het achterplan verwezen werden.

In 1970 ontwikkelde Scott een bril voor skiën en motorrijden, alsook motorcrosslaarzen, handvatten en off road accessoires. De motorafdeling kwam volop op gang.

Anno 2018 is Scott een belangrijke speler op de wereldmarkt met focus op vier verschillende afdelingen: fietsen (eerste mountainbike in 1986), wintersport, trekking en motorsport.

Scott staat bekend omwille van zijn design en het gebruik van innovatieve technologie. De innovaties die Scott in de motorsport bracht, zijn niet meer bij te houden. Het is een ononderbroken proces van vernieuwing, dat ook terug te vinden is in de collectie voor 2019.

De Motosports Division omvat de volgende onderdelen voor motorcross, enduro en quad: Brillen – Helmen – Uitrustingen met jas, trui, handschoenen, jas – Laarzen – Protectie – Handvatten – Bagage. Het On-Road gamma richt zich op de markt van de trails.

100 % van dit gamma zal verdeeld worden door IP Store en beschikbaar zijn in offroad speciaalzaken en accessoiristen.

Voor IP Store is dit meteen ook de gelegenheid om een Offroad afdeling in het leven te roepen, die zich zal concentreren op de volgende merken: Scott, Sidi Offroad, SBS Offroad en het geheel van off road banden van Michelin, Pirelli, Dunlop, Metzeler en Mitas.

De Offroad Division zal geleid worden door Benoît Van Heuverzwijn, zeer gekend in de Belgische Offroad wereld. Benoît blijft distributeur van o.a. Prox en Renthal.


Reageren

Registreer of log in om te reageren...