Harley-Davidson komt met elektrische tweewielers voor kinderen

door Jill Danneels11 maart 2019

Harley-Davidson neemt Amerikaans bedrijf StaCyc, Inc. over en brengt hiermee elektrische tweewielers voor kinderen op de markt. Op die manier wil Harley-Davidson de volgende generatie motorrijders bereiken en stevig inzetten op de elektrische markt. Na de lancering van de LiveWire, zullen vanaf 2021 meerdere types elektrische Harley’s beschikbaar zijn.

StaCyc produceert elektrische loopfietsen voor kinderen in 12- en 16 inch modellen. De fietsen kunnen ingezet worden als normale loopfietsen, maar de elektrische aandrijving maakt het mogelijk om tot 18 kilometer per uur te rijden. Een aantal van deze tweewielers gingen al over de toonbank bij Harley-Davidsondealers in de Verenigde Staten.

Sinds de oprichting heeft het speelse merk StaCyc al ruim 6.000 nieuwe rijders geïnspireerd om te gaan rijden. Het merk focust zich met haar elektrische tweewielers op kinderen en probeert hen de liefde voor rijden bij te brengen. Het bedrijf trekt daarmee jonge rijders aan: het was het eerste bedrijf op de markt met een volledig nieuwe categorie in zowel de motorfiets- als de fietsmarkt.

We zijn blij dat StaCyc onderdeel wordt van de Harley-Davidson familie, vertelt Harley-Davidson Senior Vice President of Marketing and Brand Heather Malenshek. Het StaCyc team heeft dezelfde visie als wij over hoe we samen wereldwijd de volgende generatie motorrijders kunnen aantrekken. Wij geloven dat we samen een flinke impact kunnen maken door het plezier en de kick van rijden overal ter wereld op kinderen over te brengen.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...