Dunlop introduceert nieuwe Moto2 banden in Jerez

door Jill Danneels 4 mei 2019

Dit weekend staat ook het Moto2-wereldkampioenschap op de kalender in het Spaanse Jerez, voor het eerst met de nieuwe 200/75R17 Dunlop-band. Het toenemende vermogen en koppel van de nieuwe Triumph-motorblok eiste meer grip van de banden.

Betere prestaties

Dunlop 200/75R17 achterband vervangt de 2018 195/75R17 en is beter is staat het hoger vermogen en koppel van de nieuwe Triumph 765cc te managen. De diameter van de nieuwe achterband steeg met 10 mm, waardoor de nieuwe compound meer grip verschaft in zowel lengte-als laterale richting.

Dunlop is sinds 2010 exclusief bandenleverancier van de Moto2-klasse. De opgedane kennis uit de motorsport vindt zijn weg naar banden voor elke consument, zoals bijvoorbeeld de veelgeprezen SportSmart Hypersport. De nieuwste Moto2-banden bevatten technologieƫn, zoals het NTEC-drukregelsysteem en de MultiTread-compounds, die zijn opgenomen in de nieuwe generatie Hypersport-wegbanden. Bovendien combineert de uit de racerij afkomstige Heat Control Technology de langere levensduur van de buitenste compound met een warmtegenererende en prestatieverbeterende basislaag voor maximale duurzaamheid en meer grip.

Moto3
Ook het Moto3-wereldkampioenschap krijgt vanaf Jerez een uitgebreidere bandenkeuze. Dunlop introduceert twee nieuwe achterbanden, evenals een nieuwe softe compound voor de voorbanden. Dunlop is sedert 2012 officiƫle partner van het Moto3-kampioenschap.

Neem hier een kijkje op de website van Dunlop


Reageren

Registreer of log in om te reageren...