Arai onthult 2020 Isle of Man Limited Edition-design van de RX-7V

door Mattijs De Lee 5 mei 2020

Jammer genoeg geen 101e Isle of Man TT dit jaar dankzij welbekende redenen. Maar gelukkig kunnen sommige tradities ronde de legendarische Tourist Trophy nog steeds doorgaan. Arai presenteert zoals gewoonlijk een door de Isle of Man geïnspireerde limited edition van haar RX-7V racehelm.

Italiaans oog voor detail

Sinds 2007 viert Arai elk jaar de legendarisch Isle of Man Tourist Trophy met een limited edition-uitgave van de RX-7V-helm in de kleuren van de TT. De helmen zijn intussen collectors items geworden voor de vele TT-fans.

Het ontwerp van deze editie komt tot stand dankzij een samenwerking tussen de Italiaanse designstudio Drudi Performance en Arai. Het resultaat is een prachtige helm met antraciet- en goudkleurige oppervlak die op een subtiele manier de grafische karakteristieken van het legendarische race-event verwerkt. Op een verfijnde manier zijn zo de contouren van het 60,72 km lange circuit, het beroemde triskelion en het opschrift ”Ellan Vannin” (Eiland Mann vertaald in het Manx-Gaelisch) in Keltische stijl afgetekend. Rode en zwarte lijnen accentueren het geheel. Een geblokt patroon in zwart en grijs ter hoogte van de externe ventilatiekanalen aan de bovenkant van de helm onderstreept ten slotte het belangrijke 'Racing'-aspect van deze helm.

Maten: Van XS tot XL
Prijs: 1.099 euro

Reageren

Registreer of log in om te reageren...