2019 kleur Honda Rebel en winnaar Custom build off bekend.

door motornieuws 17 januari 2019

De Honda Rebel slaat een nieuwe richting in met deze custom cool en wordt een klassieker met tijdloze uitstraling. De Rebel gaat zijn eigen weg en is een blanco canvas voor alles wat de eigenaar in gedachten heeft, ideaal dus om te customizen. In 2018 was de Rebel het onderwerp van Honda’s eigen Project Rebel Dreams, een custom build-off competitie tussen twee teams in de Benelux. De resultaten van deze competitie worden nu bekend gemaakt, alsook de 2019 prijzen en kleuren voor de CMX500 Rebel.

Honda CMX500 Rebel

De Honda Rebel met zijn soepele 500cc parallele twee-cilinder is geschikt voor de A2 rijbewijs houders. De Rebel biedt een combinatie van een ontspannen rijhouding en rijplezier, zowel bij sportief rijden als in wat langzamer stadsverkeer. Daarnaast geeft het stalen buizenframe de Rebel mooie lijnen en een echte ‘Bobber’ styling.

Voor 2019 is de Honda Rebel beschikbaar in vier kleurenopties: Pearl Cadet Gray (nieuwe 2019 kleur), Mat Axis Gray Metallic, Millennium Red en Graphite Black. De CMX500 Rebel is vanaf februari verkrijgbar via de officiële Honda dealers voor 6.199 euro.

Nieuw 2019 kleur voor de Rebel

Project Rebel Dreams

De standaard Honda Rebel is niet alleen een fijn rijdende en goed ogende ‘Bobber’, maar ook een model dat zich perfect leent als basis voor een gave custombike. Onder het motto The Power of Dreams kondigde Honda Benelux afgelopen jaar een unieke custom competitie aan.

De Honda CMX500 Rebel customize competitie was een wedstrijd tussen een Belgisch en een Nederlandse ombouw team. Beide teams kregen een gloednieuwe Rebel motor en een ombouwbudget van Honda ter beschikking. De onthulling van beide complete custom bikes vond plaats op vrijdag 2 november 2018. Hier kon het grote publiek stemmen voor de winnende motor. Ook op social media kon elke liefhebber zijn voorkeur aangeven.

Het was een ware nek-aan-nek race waarbij er in totaal meer dan 2000 stemmen uitgebracht werden. Met 52,5 % van de stemmen won de Dream Chaser van Team Nederland. Zij mochten hun eigen custom Rebel als prijs mee naar huis nemen. De andere Rebel wordt door Honda geveild en geschonken aan het goede doel.

Winnaar CMX500 Rebel customize competitie

Motorsalon 2019

Tijdens het motorsalon in Brussel van 19 tot 27 januari 2019 zullen op de stand van Honda in Paleis 9 zowel de standaard Rebel als de winnende Dream Chaser van Project Rebel Dreams te bewonderen zijn.

Tekst: Jill Danneels

Reageren

Registreer of log in om te reageren...