door 1 januari 1970

Exclusief

De nieuwste Diavel verschilt op motorisch vlak niet van zijn naamgenoten, het hart blijft het Testastretta 11° blok. Hij is echter wel opgebouwd uit ultra licht en stevig materiaal. Dat scheelt ‘m niet alleen op de weegschaal, maar moet ook voordelen bieden op het vlak van wendbaarheid.
Het titanium zit vooral rond de volledige tank (en dat is toch een ruime oppervlakte op zo’n Diavel) en rond de koplamp. Elders vinden we hopen carbon: luchtinlaten, radiatorcovers, windschermpje, spatborden en kettingbeschermer. Wellicht nog belangrijker zijn de aluminium wielen. Elke gram onafgeveerd gewicht maakt immers een groot verschil. De uitlaat van zijn kant is niet van titanium, maar heeft wel een keramische coating.
Het oog wil natuurlijk ook wel wat. Mocht titanium aartslelijk maar even licht en duurzaam zijn, geen hond moest 'm hebben. Dat zal nu wel anders zijn, de kleurstelling van de Diavel Titanium is zondermeer prachtig.
Wat de prijs zal zijn van de Diavel Titanium is niet duidelijk, maar de prijs van de exclusieve spullen kennende en wetend dat er maar 500 van gemaakt worden, zal de jongste Diavel wellicht geen koopje zijn. Maar exclusief is hij in ieder geval.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...