door 1 januari 1970

Liam

Nadat hij in 2006 stopte met de competitie, ging Everts onmiddellijk aan de slag bij KTM. Hij was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de SX-F 350 waarmee Cairoli al 5 keer wereldkampioen werd. En onder zijn vleugels werden o.a. Herlings en Tixier wereldkampioen MX2. "Toch is er één ding dat we niet kunnen ontkennen", aldus KTM's Pit Beirer. "Dat is dat Stefans zoon Liam op weg is om een professioneel rijder te worden en je kunt van Stefan als vader niet verwachten dat hij zich daar niet of onvoldoende op focust. Tegelijkertijd heeft KTM een aantal jeugd teams. Claudio De Carli (die nu het MXGP team leidt en al jaren Cairoli onder zijn vleugels heeft, n.v.d.r.) heeft een team met twee rijders. Harry en Stefan Everts begeleiden een driekoppig team met daarin onder andere Davy Pootjes. Stefan zal zich nu voluit op de jeugd kunnen concentreren. Dat is een heel belangrijk onderdeel voor KTM en we willen door een goede jeugdwerking de kampioenen van morgen klaarstomen." Naast de aandacht voor jong talent en de opleiding ervan, zal Everts nu ook nog meer tijd kunnen doorbrengen met zoon Liam.

Wat blijft onveranderd?

De nieuwe wending in de carrière van Everts betekent niet dat hij helemaal niks meer met de GP teams te maken heeft. Hij blijft Race Director bij KTM en blijft ook actief meewerken aan de ontwikkeling van nieuwe modellen. Herlings zegt "niet te veel last te zullen hebben van de verandering aangezien de meeste contacten momenteel al via Ruben Tureluren (de schoonbroer van Stefan Everts) liepen.
Voor Everts wacht er dus een nieuwe uitdaging, maar ook voor de mensen die hem gaan vervangen bij het MX2 team. Dirk Gruebel (nu Red Bull MX coördinator) staat een hele opdracht te wachten, in de voetsporen van Everts treden, is niet niks. Anderzijds kan de jeugd bij KTM zich geen beter mentor inbeelden dan de man die meer dan wie ooit de sport groot gemaakt heeft en zelf uitgroeide tot een icoon. Go Stefan!

Reageren

Registreer of log in om te reageren...