door 1 januari 1970

Van best naar (nog) beter

Is de TMax een scooter? Ja en nee. Is het dan een motor? Zelfde antwoord. Van bij het begin combineert de superscooter de voordelen van beide types gemotoriseerde tweewielers. En dat doet hij nog steeds. Alleen is hij nu gedompeld in een bad dat hem ook nog anno 2015 de absolute koning moet maken van de maxi scooters. Want dat is hij al van dag één. De 530 cc twin was de best verkochte scooter in zijn klasse van bij het begin. Omdat hij toen alleen in de klasse zat die hij zelf creëerde. Al heel wat merken zijn ondertussen met een potente scooter afgekomen, maarals je het nec plus ultra van de scooters wil, blijft er toch maar één keuze: de TMax. Ook de verkoopcijfers tonen dat.
En die keuze werd zopas weer een stuk interessanter, want de TMax krijgt een nieuwe voorkant, radiaal gemonteerde remmen, nieuwe lichten, een 41 mm upside down vork, een smart key system (je mag je sleutel gewoon op zak houden om hem te starten) en een 12 volt outlet. Er zijn (sport)motoren die het met mindere specificaties moeten doen. En de TMax is bovendien deze maand al beschikbaar. Goed nieuws voor wie goed beschermd de winter wil doorrijden.

Ijzeren variant

En het daarmee niet op. Yamaha brengt naast de TMax ook nog een Iron Max uit. Die heeft net dezelfde technische specificaties, maar hij ziet er nog een stuk hipper of blitser uit dan de TMax. En die is op zich ook al niet saai qua styling… De Iron Max heeft een tweekleurige Iron Max zitje, goudkleur op de upside down vork en de remklauwen en speciale aanduidingen op het kuipwerk en het dashboard. Geen overtreffende trap van de TMax dus (ook Yamaha kan de TMax niet overtreffen) maar een leuke designvariant op het icoon. Maakt het leven gewoon een beetje leuker…

Reageren

Registreer of log in om te reageren...