door 1 januari 1970

Actieve kilometervreter

Al is deze dan uitgesproken lid van de Yamaha driecilinder MT-familie. Ook op de Tracer vinden we drie motormappings terug en het hart van de motor – de driepitter – is in grote lijnen identiek aan die van de MT-09. Een langer upside down vork plaatst de Tracer letterlijk hoger op zijn poten. In combinatie met en stevige topkuip en een vrij hoog windscherm zorgt dit ervoor dat de Tracer een motor is die lange afstanden verslindt alsof het niks is. Belangrijk hierbij is dat de rijder dat net zo goed kan. En Yamaha gaat er prat op dat de windbescherming op de Tracer uitzonderlijk goed is.
Ze voorzien ook optionele zijkoffers en, Yamaha kennend, komt er nog een heel arsenaal aan ander fraais zoals topcases of tanktassen. En misschien zelfs een Zwitsers mes… Een kledinglijn is er in elk geval wel. Een mannequinpop met de Tracer jas, broek en helm mocht mee het podium op in Milaan.
De rijpositie op de Tracer is aanpasbaar, net als de hoogte van het windscherm en voor wie door dat extra comfort ook bereid is om langer te rijden, is Yamaha’s nieuwste ook uitgerust met een grotere benzinetank. Het zijn grote schoenen om te vullen, maar misschien wordt dit wel de 21ste eeuwse versie van de ooit glorierijke en steengoede TDM. Dat zou mooi zijn…
De MT-09 Tracer wordt beschikbaar in Lava Red, Matt Grey of Race Blu.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...