Bekend volk op nationale voorstelling Husqvarna Vitpilen en Svartpilen

door German Ooms 2 december 2017

Het is eerder uitzonderlijk dat een fabrikant de nationale pers uitnodigt voor een presentatie van een nieuw model. Normaal gebeurt zo'n presentatie op de internationale salons en daarna afzonderlijk voor de gespecialiseerde motorpers voor een eerste test.

Ook Matteo Simoni dook even in de Husqvarna Virtual Reality

Nieuwe doorbraak

Husqvarna blies deze week echter verzamelen in Vorst voor een statische presentatie van de lang verwachte Svartpilen en Vitpilen. Uitzonderlijk, zeker voor een klein merk als Husqvarna, dat eigenlijk vooral bij de echte noppenbandenfreeks enige naamsbekendheid geniet. Maar dat zou de komende jaren weleens drastisch kunnen veranderen.

Sinds Husqvarna – het op één na oudste motormerk ter wereld - werd opgenomen in de van creativiteit en ambitie bruisende wereld van KTM, lijkt niets een nieuwe doorbraak in de weg te staan. Husqvarna blijft producent van off-road motoren, maar zal daarnaast een reeks zeer bijzondere nieuwe wegmotoren op de kaart zetten. Motoren die afwijken in vorm en techniek en die daarmee de moeilijke opdracht krijgen om een nieuw koperspubliek aan te trekken.
Met de nagelnieuwe Svartpilen en Vitpilen krijgen we een eerste indruk van hoe designgoeroe Kiska (huistekenaar van KTM sinds mensenheugenis) dat wil realiseren.

Eenvoudig. Strak. Geslaagd.

Puur rijplezier, geen tralala

Het zijn eenvoudige ééncilindermotoren (in 400 en 700 cc) met een ontzettend puur en geslaagd design. Motoren die net door hun puurheid lijken te zeggen dat hoge topsnelheden, bergen pk's en amper te bevatten technologische uitspattingen hun geen fuck interesseren. Puur rijplezier, gebruiksgemak en verder niet al te veel tralala, daar lijken de zwarte en witte pijlen voor gebouwd. We zijn natuurlijk erg benieuwd of ze die ambities ook daadwerkelijk kunnen waarmaken. Maar dat is voor later. Wij hebben in een zeer trendy georganiseerde voorstelling (met de nodige bv’s, 3D-animaties en zelfs enkele influencers!) al even mogen proeven van de wereld die Husqvarna met de Svartpilen en Vitpilen wil creëren en eerlijk is eerlijk: het smaakt naar meer! Laat maar komen die eerste testrit!

Foto's Valerie Van Ghendt

Hip en trendy. En zo worden ook de motoren gepositioneerd.

Toeval dat onze man op een presentatie kwam waar er gefeest werd...

Reageren

Registreer of log in om te reageren...