door 1 januari 1970

1. We zijn manwijven of niet vrouwelijk

Vrouwelijke motorrijders zijn gemakkelijk te herkennen: wat vollere benen en billen dan de mannelijke tegenhanger, een taille en vaak een leuke outfit eromheen. Iets andere zithouding ook wel eens. En vaak het lange haar dat onder de helm vandaan piept natuurlijk. Hoezo, niet vrouwelijk?

Manwijf. Yeah right.

2. We rijden omwillen van dat trillende blok.

Hoe vaak horen we het niet: "Vast prettig hè, zo'n trillende machine tussen je benen?". Zucht. Ten eerste omdat de meeste motoren niet eens echt meer trillen: de moderne techniek heeft daar wel voor gezorgd, bijvoorbeeld door optimale krukas intervallen en crossplane technologie. Ten tweede maakt het natuurlijk verschil of je op een soepel draaiende 4-cilinder rijdt of op een oude Harley-Davidson. Oké, toegegeven, bij die laatste zorgt een gebrek aan balansassen in combinatie met het blok dat zonder rubbers in het frame hangt, wel voor enige trillingen. Maar we kennen geen enkele vrouw die daarom zo'n motorfiets heeft. Wel duur ook, als je een elektrische 'vervanger' kunt hebben voor een fractie van de prijs.

Zucht.

3. We kunnen niet rijden

Als er weer eens tragisch nieuws is over een ongeval waar een motorrijder bij betrokken is, gaat het bijna altijd over mannen. Goed, er zijn veel meer mannelijke motorrijders dan vrouwelijke. Maar kan jij op één hand tellen wanneer je iets hoorde over een vrouwelijke rijder die betrokken was bij een ongeval op de motor? Precies.

Follow me.

4. We snappen niks van motoren

Vrouwen en techniek zijn nu eenmaal geen voor de hand liggende combinatie, dat weten we. Maar om motor te rijden moet je tenminste wel iets weten over de techniek. Allereerst de functie van alle knopjes, hendels en pookjes. Dan nog bijvoorbeeld de ketting op spanning zetten, bandenspanning checken, olie bijvullen - dat zijn dingen die de meeste rijdsters echt wel kunnen. En geef toe, hoeveel mannen kunnen eigenhandig een versnellingsbak repareren? Er is een reden waarom er zoveel motorgarages zijn...

Deze lijkt alvast handiger dan onze hoofdredacteur...

5. We zijn niet praktisch

Motorrijdsters zijn bij uitstek praktisch ingestelde vrouwen. Weinig om mee te kunnen nemen, geen gezeur over een mislukt kapsel, geen hoge hakken of ander moeilijk schoeisel - hoezo lastig? Daarbij willen wij ook graag weinig fileleed en besparen op de kosten. Een motorfiets past daar perfect bij.

Handtas vergeten? Hier zo.

6. Niet sexy

Ons postuur en lange haren verraden ons vaak op de weg. En wie vindt een strakke, leren race overall of een mooie lederen jas en broek nu niet sexy? Plus onze zelfstandige en zelfverzekerde uitstraling die we gratis bij de motor geleverd krijgen. Niet dan?

Inderdaad, totaal niet sexy.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...