door 1 januari 1970

1. Kijk en vergelijk

Ok, er zijn opwindender zaken in het leven dan verzekeringen te vergelijken. Maar je zult zien dat als je prijzen van verschillende maatschappijen vergelijkt, er best grote verschillen op zitten. Kijk wel goed na of de beste prijs je ook de gewenste dekking geeft en of er geen addertjes onder het gras zitten.

2. Toon dat je een veilige rijder bent

Heel wat verzekeringsmaatschappijen vragen naar je ervaring en zelfs naar een attest dat aantoont dat je een extra rij-opleiding gevolgd hebt met het oog op veiliger motorrijden. Heel wat organisaties bieden voortgezette rijopleidingen aan of cursussen defensief rijden. Het haalt niet alleen mogelijk je verzekeringspremie omlaag, maar het kan je ook een beter rijder maken.

3. Bewijs je ervaring en voorgeschiedenis

De meeste verzekeringsmaatschappijen zullen je vragen naar je ongevallen statistieken. Wie veilig rijdt, heeft meer kans om aan te tonen dat hij of zij de voorbije jaren geen ongeval gehad heeft. Meestal wordt 5 jaar als de norm gezien, heb je in die periode geen accidenten gehad, dan kan dat je premie helpen omlaag te halen.

4. Bekijk of online boeken voordeliger is

Bij het vergelijken, vergelijk je ook de prijzen die je via een makelaar krijgt of via een online boeking. Sommige maatschappijen zijn duurder als je de verzekering via een makelaar afsluit. Gewoon omdat die logischerwijs ook iets moet verdienen. Online boeken kan goedkoper zijn, maar dat is niet altijd het geval. Vergelijk ook hier de prijzen.

5. Combinatie met de wagen

In tegenstelling tot de jaren zestig en zeventig waar motorrijders vaak enkel hun tweewieler als voertuig hadden, is de overgrote meerderheid van de motorrijders vandaag ook eigenaar van (minstens) een wagen. Zo goed als alle maatschappijen zijn bereid korting te geven op de motorverzekering als ze in combinatie afgesloten wordt met een verzekering van de auto. Let wel: soms mag er slechts één persoon met de betrokken voertuigen rijden. Deel je de auto met je partner, let er op dat er geen restrictie opgesteld wordt als het over de autobestuurder gaat.

Reageren

Sientje trip
27/07/2018 11:42
hebben jullie tips wat goede cursussen/cursus aanbieders zijn die je zowel een veiligere rijder maken als je verzekering omlaag brengen?

Registreer of log in om te reageren...