4 VRAGEN OVER DE YAMAHA XT1200 ZE RAID EDITION

door Thierry Sarasyn 21 november 2017

Yamaha XT1200Z(E) is een gevestigde waarde bij de Adventure motoren en tegelijk een miskende motorfiets. Yamaha brengt een Raid Edition uit die een aantal troeven toevoegt en de uitstraling ook verbeterd. Twee zaken die van belang kunnen zijn voor de motor met de legendarische familienaam.

1. Is dit een aanpassing of een nieuw model?

Het is een aanpassing van de bestaande XT1200ZE Super Ténéré. Dat wil zeggen dat de motor ook de elektronisch ondersteunde ophanging heeft en het elektronica pakket met Unified Braking, ABS, Tractiecontrole, Cruise control en de Yamaha D-mode. De uitbreiding gebeurt door middel van een kit samengesteld uit de onderdelen die we hieronder opnoemen.

2. Wat is het doel?

Simpel: De avontuurlijke motorrijder in een standaardpakket nog meer mogelijkheden te bieden. Grote bagagecapaciteit, betere windbescherming, betere verlichting en betere bescherming zijn de voornaamste troeven ten opzichte van de ‘gewone’ XT1200ZE Super Ténéré.

3. Wat zijn de extra’s?

1. Nieuw ontworpen dubbele 37 mm aluminium zijkoffers
2. Een hoger windscherm en windgeleiders voor een betere windbescherming
3. Beschermplaat met verbreding die niet alleen onderkant motor maar ook carters beschermt.
4. Mistlampen in de configuratie zoals ze ook op het Ténéré 700 Prototype terug te vinden zijn. D.w.z. net onder de gewone koplampen en niet opzij aan het kuipwerk waar ze kwetsbaarder zijn.

4. Wat kost ie en wanneer komt ie?

In het voorjaar van 2018 wordt de ZE met Raid Edition kit leverbaar. De prijs zal iets hoger liggen dan van de standaard Super Ténéré ZE. Verwacht wordt dat ie net onder de 18.000 euro blijft. Heel binnenkort weten we het op de euro precies en dan... weet u het ook.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...