Vooruitblik naar de nieuwe Kawasaki Z900RS en video

door Thierry Sarasyn 6 september 2017

Kawasaki toonde zopas de eerste videoteaser van de nieuwe Z900RS die op 25 oktober in Japan zal worden voorgesteld. Wat mogen we verwachten?

De RS kadert alvast niet in de ‘Editions’ politiek van Kawasaki, waarin standaard modellen een upgrade krijgen met vooral betere uitrusting. Verwacht van de RS iets heel anders. Kawasaki verwijst duidelijk naar de originele Z1 (beter bekende als Z900) uit 1972, de motor die de Honda CB750 het vuur aan de schenen kwam leggen. En ondertussen uitgegroeid is tot een icoon. Wie er eentje kan vinden en betalen: kopen.
De klassieke kleurstellingen van de originele Z900 uit 1972 vinden we ook terug op de RS: oranje flanken op de tank en zwart bovenaan. We noteren ook de dubbele tellerpartije, LED knipperlichten en LED verlichting.

Geen pure retro, eerder neo classic

Afgaande op deze beelden zal de RS duidelijk verwijzen naar de stamvader, maar een duidelijke mix vormen tussen moderne technologie en originele styling. De RS benaming duidt dus niet op een motor die puur sportief gestyled en uitgerust wordt en zou kunnen concurreren met bijvoorbeeld de Yamaha MT-10.

Geen retro model zoals de W800, maar eerder een modern classic. Dus ook met goede ophanging en remmen. En ga er maar van uit dat het uiterlijk van de motor net zo belangrijk zal zijn als de rijkwaliteiten. Motorjeans, lederen jasje, open helm en wegwezen. Vorm zelf je mening en kijk naar de video hieronder. Meer nieuws zodra we dat hebben.

Eerste video van de Kawasaki Z900RS

Reageren

Registreer of log in om te reageren...