Triumph Factory Visitor Experience opent haar deuren

door Livia Schermerhorn 5 oktober 2017

Op 1 november opent het gloednieuwe Triumph Factory Visitor Experience haar deuren voor het publiek. Wij mochten de pre-opening ervan in het nieuwe Visitor Centre in de fabriek in Hinckley bijwonen.

Geen museum, wel een ervaring

"Het is geen museum", zo wordt ons verteld door Head of Brand Management Miles Perkins. Wel is het een fysieke reis door de wereld van het merk. Een kernachtige weergave van het 115-jarige erfgoed in combinatie met de modernste technische ontwikkelingen, uitgewerkt tot een concept in haar geheel. Zo begint het bijvoorbeeld bij de allereerste ("No. 1") Triumph uit 1902.

Als we verder lopen zien we een uiteenlopende collectie: speciale modellen, beroemde (race-) motoren uit verschillende decennia, en natuurlijk de legendarische filmmotor van Steve McQueen in de Great Escape. Technische ontwikkelingen binnen het merk komen daarnaast ruimschoots aan bod, aangevuld met speciale prototypes. En niet te vergeten een weergave van Triumphs belangrijke bijdrage aan de racerij.

Ha, die Steve!

Spilmoment

De opening van de Visitor Experience komt op een spilmoment in de moderne geschiedenis van Triumph. 2017 is voor het merk een jaar waarin drie belangrijke gebeurtenissen plaatsvinden voor het merk:

- Een samenwerking met Bajaj, de op twee na grootste motorproducent;

- Een samenwerking met Dorna (MotoGP), waarvoor Triumph vanaf 2019 motorblokken gaat leveren voor het Moto2 kampioenschap;

- Met de lancering van 15 nieuwe modellen in 2 jaar wordt bijgedragen aan het nu al vierde opeenvolgende jaar van groei en recordbrekende verkoopaantallen - meer dan 63.000 motoren.

Gratis toegang

Toegang tot de Visitor Experience is gratis, je kunt er 5 dagen in de week terecht - ook tijdens vakanties en een aantal feestdagen. Na al het moois te hebben aanschouwd kan je in het Triumph 1902 café terecht voor een natje en een droogje. Wie wil, kan ook een souvenir bemachtigen in de Triumph shop. En ben je er toch, dan kan je ook de Factory Tour doen. Deze kost 15 pond per persoon en geeft je een unieke kijk in het productieproces van verschillende Triumph modellen.

Klik hier voor meer informatie over de Triumph Factory Visitor Experience en de Factory Tour


Foto's: Triumph

Bekijk de fotogalerij van de Triumph Factory Visitor Experience

Reageren

Registreer of log in om te reageren...