door 1 januari 1970

Tot tranen ontroerd na de wereldtitel in 2006

Dat houdt in dat Hayden onder andere kunstmatige beademing krijgt, maar dat ook andere vitale functies kunstmatig ondersteund worden. De ernst van zijn toestand laat ook geen operaties toe. De dokters van het Buffalini ziekenhuis in Cesena hebben vandaag toegegeven dat “ze niks meer voor hem kunnen doen.” Haydens vriendin Jacky, zijn oudere broer en zijn moeder zijn in het ziekenhuis aanwezig en willen eerst nog een tweede opinie van een dokter in Amerika. Maar in essentie wil dit zeggen dat Nicky Hayden zonder de tussenkomst van de machines niet meer zelf in leven kan blijven.

De schaamte voorbij

Vader Earl is er niet bij omdat hij wegens gezondheidsredenen niet mag vliegen. Dat de man gebroken is door wat zijn zoon overkomt, spreekt voor zich. Maar desondanks – of misschien wel juist daarom – sprak hij zich heel streng uit voor al wie op het internet en sociale media deelnam aan het plaatsen van nog ergere berichten, onder andere dat Nicky al overleden zou zijn. “Ik bevestig met klem dat Nicky niet dood is”, aldus Earl Hayden. “Maar het is wel heel erg dat een heleboel mensen in een drang om eerst nieuws te brengen en zichzelf onder de aandacht te plaatsen, dergelijke heel erge berichten verspreiden. Ik heb er geen woorden voor. Have you no shame?” aldus een zwaar aangeslagen Earl Hayden.
En hij heeft gelijk. Het is misselijkmakend om van deze zware feiten gebruik te maken voor meerdere eer en glorie van jezelf.

Daarom vonden we het goed om zelfs in momenten waarin bijna alle hoop vervlogen is fans, familie en vrienden een hart onder de riem te steken met een selectie van de mooiste foto’s van Nicky Hayden. Je vindt ze in de fotogalerij hieronder.

Hayden in zijn gekende spectaculaire stijl.

Reageren

Registreer of log in om te reageren...