door 1 januari 1970

Het gebeurde echter niet en dus moeten we de vraag uit de titel van dit artikel durven te beantwoorden: is de WK droom voor Rossi voorbij? Neen. Maar voor de geliefde Doctor ziet het er na de GP van Mugello wel heel penibel uit. Het is voor het eerst sinds 2011 dat hij twee keer in één seizoen niet aan de finish geraakt. Zijn achterstand op de WK-leider bedraagt nu 37 punten. Onmogelijk is het niet, er zijn al gelijkaardige come backs geweest. Denk maar aan Marquez in 2013. Maar in een kampioenschap waarin de titelkandidaten zo fel aan elkaar gewaagd zijn, is een dergelijke terugkeer onwaarschijnlijk.
"Deze nul-score weegt heel zwaar in de strijd om de titel", gaf een duidelijk aangeslagen Rossi toe. "Het is altijd hard om met mechanische pech langs de kant toe moeten, maar nu was het extra zwaar omdat ik voor mijn thuispubliek reed. Ik was sterk over het ganse weekend en ik had de fans graag meer geboden. Het heeft niet mogen zijn."
Rossi is er de man niet naar om te dramatiseren, maar dat hij ontgoocheld was, viel niet te ontkennen. En het is ook logisch. Wie gedreven is, tilt zwaar aan tegenslagen. Toch sloot hij af op een positieve noot. “De volgende stop is Catalunia. Montmelo is één van mijn favoriete circuits. Ik wil daar sterk voor de dag komen en die achterstand opnieuw afbouwen. Ik heb nog 10 dagen om Mugello uit mijn hoofd te zetten en klaar te staan voor de Spaanse Grand Prix.”

Dat zal ongetwijfeld lukken. Maar om het WK recht te trekken heeft Rossi meer dan sterke GP’s nodig. Hij zal op missers van Marquez en Lorenzo moeten rekenen. Het Spaanse duo leverde een Mugello een finale af om duimen en vingers bij af te likken. Het is tekenend dat de pech van Rossi evenveel aandacht krijgt als het fantastische duel tussen de twee voornaamste titelkandidaten. Dat is nu eenmaal het gevolg van een zelden geziene populariteit. Maar het mag de aandacht niet afleiden van het feit dat de Italiaanse GP er alweer eentje was om duimen en vingers bij af te likken. Met pure sport van het hoogste niveau. Lorenzo blijft een zeurpiet (denk maar aan de schampere opmerkingen over het slipstreamen van Rossi bij Vinales in de chrono trainingen) maar het is ook een uitzonderlijk piloot. De kans dat de vaak overenthousiaste Marquez nog een paar keer de mist in gaat is niet gering. Dat Lorenzo daarentegen een voorsprong van 37 punten uit handen geeft, kan alleen nog gebeuren als de Spaanse metronoom pech kent. Rossi-fans kunnen zich optrekken aan de wetenschap dat dit een mechanische sport is en dat alles mogelijk blijft. Maar aartsmoeilijk wordt het in elk geval.

Het beeld van het weekend. De droom aan diggelen?

Reageren

Registreer of log in om te reageren...